Зимовий салат з печерицями

Зимовий салат з печерицями

Зимовий салат з печерицями

Найчастіше смак страви визначають здавалося б незначні нюанси. Варто тільки додати в звичний рецепт салату новий інгредієнт, і він відразу знаходить інші смакові відтінки. Яскравий приклад цього — зимовий салат з печерицями. Гриби надають традиційного набору продуктів особливу нотку.

Такі нескладні кулінарні експерименти роблять меню різноманітніше, а життя — цікавіше.

Склад:

  • Печериці (200 м) — краще використовувати для зимового салату з печерицями грибочки дрібніші.
  • Картопля (300 м)
  • Горошок зелений (100-150 р) — консервований.
  • Морква (250 м) — приблизно дві штуки
  • Огірки солоні (100 м)
  • Яйця курячі (2 шт.) — Попередньо відваріть круто.
  • Цибуля зелена (1 пучок)
  • Масло рослинне (2-3 ст. Л.) — Для обсмажування грибів.
  • Майонез (2-3 ст. Л.)
  • Сіль (за смаком)
  • Перець мелений (за смаком)
  • Приготування:

    Картоплю і моркву потрібно обгорнути фольгою, щоб блискуча сторона була всередині, покласти в духовку і запекти протягом 30-45 хвилин. Температура повинна бути 200 градусів.

    Відваримо яйця круто, потім помістимо в холодну воду, коли охолонуть, почистимо від шкаралупи.

    Печериці ретельно промиємо в проточній воді і знімемо шкірку. Після цього великі гриби поріжемо на дві або на чотири частини, а дрібні залишимо цілими.

    Поставимо сковороду, трохи налив рослинного масла, на сильний вогонь, добре розігріємо і обсмажити гриби. Вони повинні швидко покритися скоринкою і в той же час не втратити вологу. Щоб печериці підсмажилися з усіх боків, перевертаємо їх широкій лопаткою і злегка трусить сковороду.

    Обсмажені гриби солимо і викладаємо на серветку, щоб видалити зайве масло.

    Остиглий запечена картопля почистимо від шкірки, наріжемо на кубики і відправимо в салатницю, де будемо збирати наш салат.

    Також очистимо від шкірки морква, поріжемо на кубики і додамо до картоплі.

    Наріжемо на кубики солоні огірки, покладемо в зимовий салат з печерицями. Добре, якщо всі складові будуть порізані на кубики приблизно однакового розміру.

    Охолоджені гриби також покладемо в салат.

    Добре перемішаємо всі інгредієнти, додамо сіль, за бажанням перець і майонез. Поставимо готовий салат ненадовго в холодильник, щоб настоявся.

    Прикрашаємо салат зимовий з печерицями дрібно нарізаною зеленою цибулькою і подаємо до столу.

    Пара слів про шампіньйони

    Також вони дуже корисні, оскільки містять вітамін В і близько 20 амінокислот, серед яких є незамінні для людського організму. І постать від вживання цього продукту аніскільки не постраждає, адже калорійність — всього 27 ккал на 100 грам. Білок, що міститься в цих грибах, легко засвоюється, а цукор і жири в них відсутні. Так що печериці можуть стати замінником м’яса в дієтичному харчуванні.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!