Заварний крем для наполеона

Заварний крем для наполеона

Заварний крем для наполеона

Основні інгредієнти: Яйця, Молоко, Борошно

Найсмачніша випічка та, що приготовлена ​​власними руками. Тим більше якщо ви захотіли порадувати своїх рідних просто так, без особливого приводу. А доповнити ваш кулінарний шедевр можна різними глазур’ю або кремами.

Одним з таких варіантів може бути заварний крем для наполеона. Солодкий ніжний смак з ванільним ароматом, зробить вашу випічку незабутньою. І вона точно сподобається вашим близьким. Отже, приступимо до приготування десерту.

Інгредієнти для приготування заварного крему для наполеона:

Інвентар:

  • Кухонна плита
  • Каструлі
  • Сито
  • Паперові рушники
  • Тарілки
  • Чайна ложка
  • Віночок
  • Приготування заварного крему для наполеона.

    Крок 1: готуємо компоненти для крему

    Спочатку промиваємо під проточною водою яйця від різного роду забруднень. Потім висушуємо їх паперовими кухонними рушниками. Далі ставимо перед собою дві глибокі тарілки або миски. І після, акуратно починаємо розбиваємо яйця, таким чином, щоб можна було відокремити жовток від білка.

    Білок зливаємо в тарілку, а залишився в шкаралупі жовток переливаємо в іншу. Для приготування крему нам знадобляться яєчні жовтки, з цього білки можна прибрати в холодильник і використовувати в приготуванні іншої страви.

    Далі до жовтків додаємо цукор і змішуємо ці два інгредієнти чайною ложкою чи виделкою до однорідного стану. Потім просіваємо борошно в будь-яку зручну для вас ємність, щоб вона наситилася киснем, стала повітряної і при цьому позбулася грудочок.

    І пересипаємо її в тарілку до нашої яєчно-цукрової суміші. Потім перемішуємо все до однорідної маси. І за допомогою столової ложки переміщаємо масу в каструлю.

    Крок 2: підігріваємо молоко

    Включаємо температуру плити на маленький рівень. У каструлю наливаємо необхідну кількість молока і ставимо на конфорку. При постійному перемішуванні столовою ложкою доводимо молочний компонент до кипіння.

    Потім відставляємо каструлю на іншу конфорку, при цьому плиту не вимикати.

    Крок 3: варимо крем

    Тепер встановлюємо каструлю з сумішшю з цукру, яєць та борошна на розігріту конфорку. Після цього, поступово наливаємо в неї гаряче молоко, при цьому постійно перемішуючи вміст віночком. І на маленькому вогні починаємо готувати заварний крем.

    Перемішуючи крем віночком, варимо його приблизно 10 — 15 хвилин. поки він не придбає однорідну консистенцію. І вже в самому кінці додаємо трохи ванільного екстракту. Заварний крем повинен злегка загуснути і нагадувати вершкове масло.

    Крок 4: подаємо заварний крем для наполеона

    Після приготування крему, даємо йому охолонути і далі використовуємо за призначенням. Змащуємо коржі торта Наполеон або прикрашаємо цим кремом іншу випічку. Наприклад кекси, еклери, солодкі булочки або тістечка.

    Готуйте із задоволенням!

    Смачного!

    Поради до рецепту:

    — Ванільний екстракт можна замінити на ванільний цукор, або зовсім не додавати.

    — Для кип’ятіння молока найкраще використовувати алюмінієву каструлю, а от від скляному або емальованому слід відмовитися.

    — Щоб молоко не підгорає, каструлю потрібно обполоснути під проточною водою. І потім відразу налити молоко. При цьому протягом всього процесу варіння постійно перемішувати і не відходити від плити.

    — Намагайтеся після приготування крему, відразу використовувати його для випічки або десертів, так як він зберігається порівняно недовго.

    Додаткова інформація:

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!