Запіканка з курячого філе з печерицями

Запіканка з курячого філе з печерицями

Запіканка з курячого філе з печерицями

Список продуктів: картопля — 5-6 шт. куряче філе — 500 гр. печериці — 400 гр. цибуля ріпчаста — 1 шт. сир — 100 гр. вершкове масло — 40 гр. яйця — 2 шт. сметана — 2 столові ложки, молоко — 1 склянка, олія — ​​2 столові ложки, перець, зелень кропу і сіль — за смаком.

Для приготування запіканки з курячого філе з печерицями потрібно:

1) Взяти і почистити картоплю, помити його і нарізати.

2) Обсмажити картопля (пункт 1) на розігрітій з рослинним маслом сковороді (на слабкому вогні) протягом 15 хвилин.

3) Куряче філе помити і нарізати невеликими шматочками.

4) Обсмажити куряче філе (пункт 3) на розігрітій з рослинним маслом сковороді (на невеликому вогні) приблизно 5 хвилин.

5) Потім взяти і почистити цибулю; помити його і нарізати.

6) Обсмажити цибулю (пункт 5) на розігрітій з рослинним маслом сковорідці (на слабкому вогні) протягом 2-3 хвилин.

7) Додати до цибулі (пункт 6) печериці і готувати, помішуючи, близько 20 хвилин.

8) Обсмажену картоплю (пункт 2) перекласти в змащену вершковим маслом форму для запікання; посипати сіллю, перцем і подрібненим кропом.

9) Куряче філе (пункт 4) додати на шар картоплі; знову посолити, трохи поперчити, посипати подрібненим кропом.

10) Обсмажені з цибулею гриби (пункт 7) додати на куряче філе, посолити, поперчити, посипати зеленню кропу.

11) Взяти миску, розбити в неї яйця, розмішати виделкою, додати сметану, перемішати; додати молоко, посолити, збити віночком.

12) Залити запіканку отриманим яєчним соусом (пункт 11); зверху викласти маленькі шматочки вершкового масла.

13) Розігріти духовку до 180 градусів; готувати запіканку протягом 40 хвилин; далі дістати запіканку з духовки, посипати тертим сиром.

14) Поставити в духовку ще на 5 хвилин; тепер запіканку з курячого філе з печерицями можна подати до столу.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!