Вівсяна каша на молоці

Вівсяна каша на молоці

Вівсяна каша на молоці

Вівсяна каша — це один з класичних варіантів сніданку, але не всі вміють її правильно приготувати і тому часто не приділяють їй належної уваги. За допомогою нашого рецепта ви дізнаєтеся, як приготувати смачну вівсяну кашу на молоці всього за 15 хвилин і отримати на сніданок хороший набір корисних речовин. Така вівсяна каша виходить дуже ситної, в міру щільною і надзвичайно смачною.

Секрет у тому, що після варіння вона стоїть якийсь час в каструлі, що дозволяє вівсянці настоятися і добре просочитися.

Інгредієнти для приготування вівсяної каші на молоці:

    молоко — 1 стакан вівсяні пластівці (або геркулес) -? склянки цукор (білий або коричневий) — 2 ст.л. сіль -? ч.л. вершкове масло — 20 г

Рецепт приготування вівсяної каші на молоці:

Вилити молоко в невелику каструльку і довести його до кипіння. Нагадаємо, що молоко має схильність до швидкого «втечі», тому обов’язково стежте за ним.

У кипляче молоко висипати півсклянки вівсяної крупи, гарненько перемішати і додати сіль і цукор. Зменшити вогонь і, помішуючи, варити 4-5 хвилин. Потім накрити кришкою, вимкнути плиту і дати вівсяній каші трохи постояти.

Покласти в вівсянку шматочок вершкового масла, перемішати і знову накрити кришкою і залишити ще на пару хвилин потомитися.

У готову вівсяну кашу можна додати мед або варення, свіжі фрукти (як у нашому випадку — ківі) або цукати, горіхи або сухофрукти, а можна поснідати нею без будь-яких добавок.

Головне — ваша фантазія і бажання починати свій день з ситного, корисного і смачного сніданку! Вівсяна каша на молоці готова!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!