Випічка з рисового борошна (рецепти)

Випічка з рисового борошна (рецепти)

Випічка з рисового борошна (рецепти)

«5 жовтня. 2009, 11:56 »

Рисове борошно — випічка і блюда

Мигдальне печиво

Змішати 100 гр меленого мигдалю, 200 гр дрібного цукру і 20 гр меленого рису або рисового борошна. Додати 3 яєчні білки і добре збити. Залишити на 20 хв, потім збивати ще 5 хв.

Видавити суміш на деко кружечками через кондитерський мішок або викласти ложкою. Покласти зверху по миндалине і запікати при 180 гр С протягом 20 хв.

Мигдальні смужки

Прокласти форму для рулету 200 гр готового безглютенового тіста і намазати тонким шаром джему. Змішати 100 гр цукру, 100 гр масла або маргарину, 1 яйце, 100 гр рисової муки і 1 ч л мигдального ароматизатора. Намазати сумішшю тісто.

Посипати мигдалем і запікати при 180 гр С протягом 20 хв. Порізати на смужки, коли охолоне.

Печиво з рисового борошна

Просіяти 75 гр рисової муки, 25 гр кукурудзяного борошна, 1/2 ч л безглютенового пекарського порошку і 50 гр дрібного цукру. Втерти 50 гр вершкового масла і перемішати з 1 маленьким яйцем, щоб суміш по густоті нагадувала марципан. Тонко розкачати на теплій поверхні, щедро посипаною рисовим борошном.

Вирізати фігурки за допомогою формочки і змастити яйцем або молоком. Запікати при 180 гр С протягом 4-10 хв. NB.

Дуже важливо розгортати тісто швидко.

Суміш для основного кексу

Збити 100 гр маргарину з 100 гр цукру, потім, постійно збиваючи, додати 2 яйця, по-немногу. Просіяти 150 гр рисової муки і 1-2 ч л безглютенового пекарського порошку. Додати в тісто.

Перелити в підготовлену форму, прокладену пергаментом, і запікати при 180 гр С протягом 30 хв.

Шоколадний бісквіт

Змастити маслом форму для випічки і прокласти дно папером. Збити 2 яйця з 100 гр цукру і збивати, поки суміш не буде густий і легкою. Просіяти 15 гр какао, 1 ч л безглютенового пекарського порошку і 90 гр рисової муки, перелити у форму.

Запікати в верхній частині духовки при 220 гр С протягом 7 хв. Перевернути на грати і дати охолонути.

Торт "Цариця Шеви "

Змастити маслом круглу форму для торта діаметром 20 см. Прокласти пергаментом. Розтопити 100 гр вершкового масла у великій каструлі з товстим дном додати 150 гр шоколаду, поламаного на шматочки, і 100 гр цукру. Помішувати на повільному вогні, поки не розтане. Зняти з вогню і додати 4 яєчних жовтки, 1 ч л ванільною есенції, 1 ч л пекарського порошку і 50 гр просіяного рисової муки.

Збити 4 яєчних білка з дрібкою солі в міцну піну, додати їх у тісто. Перелити в підготовлену форму і запікати при 180 гр С протягом 45 хв, поки корж не підніметься. Дати охолонути на деку протягом 5 хв, потім дістати і дати охолонути.

Тим часом розтопити 50 гр вершкового масла на повільному вогні, додати 100 гр шоколаду і помішувати, поки він не розтане. Потім додати 1 ст л рому, помішувати до блискучої однорідної маси. Коли торт охолоне, полити ромової глазур’ю і прикрасити дрібно порізаним шоколадом або горіхами.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!