Варення з яблук (рецепт)

Варення з яблук (рецепт)

Варення з яблук (рецепт)

Варення з яблук. мабуть, найпопулярніше з усіх фруктових. Особливо смачним воно виходить, якщо готувати його з щільних яблук наслідках сортів, краще з кислинкою (наприклад, Антонівка).

Приготування рецепта "варення з яблук":

1) Відберіть для варення соковиті, щільні плоди і вимийте їх.

2) Зніміть з яблук шкірку і видаліть з них серцевину (все насіння і перегородки).

3) Наріжте яблука шматочками або часточками.

4) Якщо роботи багато, то до варіння оброблені яблука розміщуйте в ємність зі слабо-кислим розчином (вода з лимонною кислотою або оцтом). Це збереже їх від окислення і вони залишаться світлими, поки обробляєте інші.

5) Занурите яблучні дольки в окріп на 3-5 хвилин. Витягніть їх, а воду використовуйте для сиропу.

6) Цукор висипте в ємність для варіння варення і залийте водою від яблук. Нагрійте суміш до повного розчинення цукру, дайте їй закипіти.

7) Ошпарені яблука занурте в киплячий сироп, перемішайте все. Нехай суміш постоїть 3,5 — 4 години.

8) Знову довести майбутнє варення до закипання, перемішати все і варити до того моменту, коли часточки яблук стануть м’якими і прозорими.

9) Гаряче варення розмістити в стерильні банки і закатати під кришки.

Дивовижний колір і смак варення з яблук придбає, якщо додасте в нього при варінні жменю чорноплідної горобини. Вона додасть готовому продукту терпкість і додатковий аромат.

Інгредієнти для рецепта "варення з яблук":

1 кг несолодких яблук, 1 кг цукру, 1-5 — 2 склянки води, 3 ст. ложки оцту (при необхідності освітлення яблук).

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!