Три нескладних способу, як зробити шоколадну глазур для прикраси …

Три нескладних способу, як зробити шоколадну глазур для прикраси ...

Три нескладних способу, як зробити шоколадну глазур для прикраси тортів і як десерт

Шоколадна глазур дуже часто використовується для прикраси різної випічки. З нею будь торт виглядає елегантно і витончено. Приготувати ці ласощі можна з будь-якого виду шоколаду, а також із звичайного як ат-порошку.

Тому, якщо перед торжеством ви задалися питанням, як зробити шоколадну глазур, ви можете вибрати найбільш підходящий вам рецепт з урахуванням наявних в будинку інгредієнтів.

Від простого до складного

Що собою являє приготування глазурі? У загальному вигляді вам потрібно лише розтопити шоколад в молоці і додати цукру. Звичайно, приготування може варіюватися: може додаватися масло, сметана, вершки, терті горіхи, кокосова стружка та інші кулінарні наповнювачі.

Для найбільш простого і класичного рецепту вам знадобиться одна шоколадка, 3 столові ложки цукру і стакан сметани. При цьому не важливо, як ой шоколад ви використовуєте: білий, чорний або молочний. Головне, щоб він був без добавок і високої якості, з високим відсотковим вмістом як ат. Вам допоможе покроковий алгоритм:

  1. У каструлі розмішайте цукор зі сметаною ретельно, щоб не залишилося грудочок.
  2. Увімкніть плиту на невеликий підігрів і розтопіть цукор в суміші, постійно помішуючи, якщо вам не вдалося розмішати його вручну.
  3. Натертий шоколад опустіть в гарячу масу. Зачекайте, поки він розтане.

Слідкуйте, щоб суміш не закипіла і не почала пригорати.

  • Як тільки маса стане однорідною, зніміть ємність з вогню і дайте охолонути вашої суміші, не перестаючи перемішувати її дерев’яною лопаткою.
  • Тепер її можна використовувати для прикраси торта або тістечок. Не забудьте поставити кондитерський виріб в холодильник на півгодини.

    Заощаджуємо на солоденьке

    Як не дивно, таке смачне і ефектне прикраса може вийти і за відсутністю самого головного компонента — можна зробити шоколадну глазур з як ат-порошку. Принцип все той же, а ось загальна вартість інгредієнтів набагато нижче, хоча результат вийде нітрохи не гірше:

    1. Перемішайте столову ложку як ат-порошку з 4 ложками цукру.
    2. Вмішайте 2 столові ложки молока, добре розмішайте.
    3. Додайте в каструлю 50 гр м’якого масла.

    Поставте її на повільний вогонь.

  • Добре розмішуйте, поки маса не стане однорідною, не доводьте до кипіння.
  • Зніміть з вогню і продовжуйте заважати лопаткою до легкого застигання.
  • Два в одному

    Ось ще один варіант того, як приготувати шоколадну глазур дещо в іншому вигляді. В результаті у вас вийде своєрідний тягучий соус, який можна просто намазувати на білий хліб і подавати до сніданку. Приготування ділиться на два кроки.

    Спочатку готується солодкий соус:

    1. У каструлю помістити склянку води, половину склянки сметани або вершків, 70 г цукру і 130 грам дрібно порізаного шоколаду.
    2. Довести до кипіння, не припиняючи помішувати.
    3. Після цього зменшити вогонь на мінімум і продовжувати перемішувати соус ще 15 хвилин.

    За цей час він повинен помітно загуснути.

    Після охолодження соусу можна продовжити приготування.

    Вам потрібно:

    • 100 грам шоколаду,
    • 4 чайні ложки вершкового масла,
    • 80 гр вершків,
    • 110 гр вже готового соусу.
    1. Вершки окремо довести до кипіння.
    2. Ввести тертий шоколад, постійно помішуючи масу, щоб розтопити шоколад.
    3. Додати по шматочку вершкове масло.
    4. У фіналі влити соус.

    Вийде дуже смачний замінник всім відомої пасти. Їй також можна прикрасити еклери, профітролі і торти.

    Загальні поради

    Якщо ви все ж спочатку замислювалися, як зробити шоколадну глазур для торта, то можна сміливо вибирати будь-який рецепт, однак якщо знати загальні правила приготування цієї солодощі, вам не доведеться запам’ятовувати інгредієнти та їх кількість:

    • під час приготування головне постійно помішувати вміст каструлі, в цьому випадку ви не допускаєте закипання суміші та її пригорання;
    • склад глазурі може бути різний, але незмінними залишаються: шоколадний компонент або як ат, жирні вершки або сметана і вершкове масло, інші компоненти і наповнювачі додаються за смаком (до них можна віднести звичайний цукор, ванілін, корицю або шматочки горіхів і цукатів);
    • ідеальна глазур повинна повільно стікати з ложки;
    • для прикраси тортів можна використовувати кондитерський мішок — тоді ви зможете зробити вітальну напис або залишити свій автограф, також можна намалювати сіточку на папері для випічки, а коли прикраса охолоне, їм можна декорувати поверхню торта.

    Де застосувати

    Простий рецепт цієї солодощі може стати не тільки прикрасою будь випічки, але і самостійною стравою, якщо трохи його видозмінити:

    1. Десертне фондю. Принцип приготування такий же, а в підсумку вас чекає апетитний десерт для великої компанії. На стіл ставиться спеціальна каструля для фондю, в якій десерт постійно підігрівається.

    До такої страви зазвичай подають фрукти, ягоди та бісквіти на порційних тарілочках.

  • Соус для м’яса. Якщо зі списку інгредієнтів виключити солодкі компоненти, залишивши лише гіркий шоколад, то такий соус вдало буде поєднуватися з яловичиною або птахом.
  • Гурмани оцінять по достоїнству.

  • Домашні цукерки. Розлийте готову суміш по формах, застроміть всередину фісташки, посипте зверху кокосовою стружкою і приберіть в холодильник.
  • Через кілька годин діставайте готові цукерки. Зі спеціального паперу можете навіть підготувати фірмові фантики для них.

  • Трюфель.
  • Відомі всім цукерки можна зліпити в домашніх умовах. Це лише дуже густий шоколадний соус, який обвалюється в як ат-порошку. Після цього руками надайте цукерці її звичну форму і приберіть в холодильник.

    Замість як ат можна використовувати кокосову стружку або цукрову пудру.

    Секрети від шеф-кухаря

    Є два способи облити торт цим декором. У першому випадку варто покласти випічку на залізний лоток і полити це все прямо через край чашки. Надлишки стекут в піддон, і їх можна буде використовувати як крем.

    Якщо ви розподіляєте глазур по поверхні ножем, то його потрібно опускати в дуже гарячу воду, а потім розгладжувати їм поверхню. Так ви досягнете професійного результату.

    А ось ще кілька кулінарних секретів:

    • щоб поверхня торта була блискучою, а не матовою, вона попередньо грунтується шаром повидла або густого варення;
    • в глазур можна додати трохи борошна, тоді її консистенція стане ще більш густий, вона не буде розтікатися по поверхні.

    Спробуйте створити шоколадну глазур з шоколаду або як ат в домашніх умовах, і ви не тільки переконайтеся в тому, як це просто, але й самі придумаєте ще масу способів урізноманітнити свій раціон таким апетитним солодким блюдом.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!