Святковий торт своїми руками

Святковий торт своїми руками

Святковий торт своїми руками

Здрастуйте всі, хто зайшов на мій кулінарний блог!

Торт домашнього приготування — що може бути краще для святкового десерту? Звичайно, можна купити торт і в магазині, замовити у кого-небудь, але домашній тортик, приготований своїми руками — це зовсім інша справа, це дуже і дуже, як казав Голохвастов.

Ось даруєте ви такий торт до дня народження коханому чи коханій, друзям, родичам — уявіть, як їм приємно, а вам удвічі приємніше дарувати, адже це зробили ви своїми руками з усією душею і любов’ю!

Так, доведеться посидіти на кухні, поворожити, попітніти біля плити, але результат того вартий, думаю, всі любителі створювати подібні кулінарні шедеври мене підтримають.

На черговий день народження в нашій родині ми вирішили спекти святковий торт з зефіром. Я більше по кухні з фотокамерою бігав, щоб для вас закарбувати покрокове приготування і зробити хороші фото для статті. А готувала, в основному, сестричка.

Читайте і дивіться, що у нас вийшло.

Як приготувати домашній торт

Щоб спекти коржі для цього торта, знадобиться:

  • чотири яйця;
  • чотири столові ложки меду;
  • склянка цукру;
  • чайна ложка соди;
  • 120 г маргарину;
  • борошно — скільки візьме тісто
  • Коржі будемо змащувати кремом, а щоб його зробити, знадобиться:

    • 3 столових ложки желатину;
    • склянку води;
  • 2,5 склянки цукру;
  • 8 яєчних білків;
  • половина чайної ложки лимонної кислоти;
  • 350 г вершкового масла;
  • баночка згущеного молока (350-400 г);
  • пакетик ванільного цукру або ваніліну
  • Верх і боки торта будемо покривати коричневою помадкою, для неї потрібні:

    • 6 столових ложок какао;
    • 6 столових ложок цукру;
    • 120 г вершкового масла;
    • половина чайної ложки оцту або соку лимона

    Між коржами покладемо ще пару шарів зефіру, купите 800 г зефіру. Для просочення коржів приготуйте півсклянки цукрового сиропу (вода плюс 2-3 столових ложки цукру) або сироп з будь-якого компоту (вишневого. Абрикосового).

    Прикрашати торт будемо верхівками від зефіру, кремом, шматочками персика і банана.

    Так, продуктів багато, але не лякайтеся, ми все-таки будемо робити торт домашнього приготування, а не проводити хірургічну операцію. Очі бояться — а руки роблять.

    Першим ділом замочимо в холодній воді желатин: заллємо в металевій посудині 3 столових ложки желатину склянкою води, і нехай він постоїть пару годин.

    І для крему відразу відділимо 8 яєчних білків, у нас для цього є таке пристосування,

    якщо у вас такого немає, просто розділіть яйце навпіл і переливанням з шкаралупи в шкаралупу відокремте білки від жовтків. Хочете — можна купити такий відділювач тут. Крему буде багато, відразу підготуйте емальований посуд літрів на 5. У цей посуд поміщаємо білки і ставимо їх у холодильник для охолодження.

    Тепер можна зайнятися медовим тестом для коржів: беремо каструльку на 2-2,5 літра, кладемо в неї 4 ст. ложки меду, 4 яйця, всипаємо склянка цукру, чайну ложку соди і 120 г маргарину. Беремо каструлю побільше, вставляємо в неї першу каструлю з сумішшю для тіста. У нашому випадку менша каструля сперлася ручками на стінки більшої.

    У велику заливаємо воду, щоб менша занурилася до половини.

    Це буде водяна баня. Воду у великій каструлі доводимо до кипіння. Вміст маленької каструльки, постійно помішуючи, варимо на водяній бані ось до такого кольору, як на фото (приблизно 1 годину).

    Википає у великій каструлі воду потроху доливаємо. Тепер знімаємо нашу баню з вогню. Просіваємо на стіл через сито склянки чотири борошна.

    Прямо в гарячу суміш для коржів додаємо потроху (по кілька ложок) борошно, постійно перемішуємо.

    Коли вийде досить густа маса, вивалюємо її на стіл в борошно і продовжуємо руками замішувати тісто.

    Воно повинно бути добре густим (крутим), що не прилипати до рук і столу. Слідкуйте, щоб стіл був постійно посипаний борошном. Готове тісто розрізаємо ножем на вісім рівних частин, скачуємо з них кульки і розкладаємо на столі.

    Духовку попередньо добре прогріваємо до 200 градусів. Випікання восьми коржів — справа довга, але я підкажу вам як приготувати домашній торт трохи швидше.

    По-перше, візьміть два дека, а по-друге підготуйте вісім шматків пергаментного паперу за розміром дека. Папір кладемо на стіл, посипаємо злегка борошном і на кожному шматку паперу розгортаємо один підготовлений кульку тесту в тонкий «млинець» (близько 2 мм).

    Шматки паперу з першими двома «млинцями» викладаємо на сухі листи, наколюємо по всій площі виделкою і відправляємо в духовку випікатися.

    Розкачуємо інше тісто, можна скласти заготовки один на одного. Коржі випікаємо в духовці близько 20 хвилин. Готовий корж НЕ БУДЕ відразу хрустким і ламким, він буде м’яким, але якщо проткнути корж сірником, тісто до неї прилипати не повинно.

    Потім, коли вийнятий з духовки корж полежить, він стає ламким.

    Поки випікаються коржі, приготуємо крем. Дістаємо з холодильника білки і починаємо їх збивати, порціями по кілька ложок додаючи цукор. Ми для збивання скористалися річний чудо-збивачкою пружинного типу.

    Міксером, звичайно буде зручніше.

    Збиваємо до тих пір, поки не вийде ось така пишна і густа піна, як на фото.

    Дивіться, це ж майже готовий домашній зефір. Тепер беремо замочений желатин, додаємо до нього пару ложок цукру, ставимо на слабкий вогонь, нагріваємо, помішуючи, до повного розчинення. Додаємо в збиту піну половину чайної ложки лимонної кислоти, продовжуємо збивати і тонкою цівкою вливаємо гарячий желатин.

    Після цього збиваємо крем ще 10 хвилин.

    В окрему емальований посуд кладемо 350 г м’якого вершкового масла, 350-400 г згущеного молока, всипаємо ванільний цукор і збиваємо цю суміш до пишної піни. З’єднуємо білковий крем з кремом із згущеного молока і збиваємо цю масу ще 5 хвилин.

    Уффф, все, крем готовий.

    До цього часу всі коржі будуть спечені, розкладаємо їх на столі, якщо вони сильно відрізняються за розміром, обріжте їх краї за формою підходящої великої миски або кришки від каструлі.

    Беремо півсклянки сиропу і пензликом промазуємо всі коржі з одного боку сиропом.

    Поки коржі просочуються, нарізаємо зефір кружальцями завтовшки 1-1,5 сантиметра, верхівки залишаємо для прикраси. Ну що, почнемо збирати наш торт з зефіром? Знадобиться великий піднос.

    Перший корж намазуємо хорошим шаром крему, зверху викладаємо кружальця зефіру і знову промазуємо кремом.

    Наступні коржі кладемо зверху і просто кожен намазуємо кремом. А ось четвертий або п’ятий корж знову зробіть з зефірна шаром. Останній корж теж добре змащуємо кремом.

    Крем ще повинен залишитися для прикраси.

    Зібраний, але ще не зовсім готовий торт домашнього приготування залиште на пару годин при кімнатній температурі, потім поставте в холодильник теж на пару годин.

    Приготуємо помадку, для цього змішуємо какао, цукор, склянка води, доводимо суміш до кипіння, додаємо масло і в самому кінці — оцет або лимонний сік. Виходить така помадка з кислинкою.

    Дістаємо з холодильника торт, поливаємо зверху гарячої помадкою, розрівнюємо поверхню ножем.

    Зайва помадка стече по краях на піднос або підставку. Підбираємо її ножем або лопаткою і, піднімаючи, намазуємо на краю торта.

    У міру остигання, маса помадки буде застигати. Серветками акуратно прибираємо все зайве з таці. Приступимо до прикраси: наповнюємо кремом кондитерський мішечок і через насадку видавлюємо на торт.

    Розкладаємо верхівки зефіру, скибочки персика, шматочки банана.

    Ось і готово, не минуло й півдня! Не такий страшний чорт (торт), як опис його приготування. Торт має ще настоятися (в цілому 10-12 годин).

    А потім головне завдання — доставити сей торт з зефіром в первозданному вигляді до місця поїдання.

    Ось вам і фото в розрізі, радий би дати спробувати, та техніка ще до цього не дійшла, спробуєте, коли приготуєте.

    Ну що, запам’ятали як приготувати домашній торт? Діліться з друзями та знайомими, залишайте відгуки. Всього вам доброго і до нових зустрічей!

    Любителям солодкого — ще один рецепт сметанного торта:

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!