Суп-пюре з білих грибів

Суп-пюре з білих грибів

Суп-пюре з білих грибів

Иииии ще один рецепт з лісовими грибами. Знову ж таки, не обов’язково з білими У мене свіжі вже закінчилися, тому я перейшла на ті, що заморозила минулого тижня — до зими, мабуть, мало що долежить

На чистих білих грибах суп виходить дуже ароматним і смачні. Але якщо ви вирішите здешевити блюдо і замінити половину білих більш бюджетними печерицями, це все одно буде смачно.

1 середня цибулина

2 зубчики часнику

50 г вершкового масла

350 г білих грибів (свіжих або заморожених)

300 мл курячого бульйону

200 мл вершків 20-30% жирності

2-3 гілочки свіжого чебрецю

Дрібно рубаємо цибулю і часник.

У каструлі на середньому вогні розтоплюємо вершкове масло. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.

Додаємо гриби (якщо вони заморожені — то розморозити і злити рідину), смажимо, помішуючи, ще 3-4 хвилини.

Вливаємо бульйон, додаємо чебрець, доводимо до кипіння. Варимо 15 хвилин.

Знімаємо каструлю з вогню і подрібнюємо суп блендером до якомога більш гладкого стану. При бажанні можна протерти суп через сито.

Повертаємо каструлю на вогонь, додаємо вершки і сіль за смаком, доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні пару хвилин.

Подаємо.

Можна гарнірувати густими вершками і обсмаженими шматочками грибів. Або сухариками

Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!