Страви на Великдень

Страви на Великдень

Страви на Великдень

Світле свято Воскресіння Христового, більш звична назва якого звучить як Великдень, для віруючих в усьому світі займає дуже важливе місце. Для православних віруючих його значення також велике, як і для католиків. До цього дня прийнято готуватися заздалегідь, дотримуючись релігійні правила і традиції. Для багатьох Пасха асоціюється з пасками, фарбованими яйцями, походом до церкви.

Не менше уваги приділяється і святкового столу. Кожна господиня дбайливо зберігає особливі пасхальні рецепти. які часто передаються з покоління в покоління.

Головне місце на святковому столі в цей день займає паску, або Пасха. У кожному будинку існує свій секрет цієї випічки. Деякі додають в тісто родзинки, цукати, лимонну цедру або мускатний горіх. Вважається, що якщо паску вийшов смачним і повітряним, то рік для сім’ї буде вдалим. Дуже відповідально підходять і до прикраси паски.

Найчастіше його змащують білою глазур’ю і прикрашають різнобарвною присипкою або цукровими фігурками. Процес випікання пасок дуже відповідальний і трудомісткий, тут важливо дотримуватися навіть найнезначніші правила. Якщо ж у вашій родині ще немає своїх традицій приготування цієї випічки, то на нашому сайті ви обов’язково зустрінете найрізноманітніші великодні рецепти пасок, серед яких обов’язково знайдеться той, який припаде до смаку вам і вашим близьким.

Дуже відповідально підходять господині і до вибору м’ясних страв. які прикрасять святковий стіл. Вся справа в тому, що за релігійною звичаєм свята світлого Воскресіння передує великий 40-денний піст, під час якого заборонено вживати в їжу м’ясо та інші продукти тваринного походження. Після такої стриманості на Великдень у православній вірі прийнято розговлятися.

Саме тому для багатьох так важливо підібрати страви на пасху з м’ясних продуктів, які зможуть здивувати і порадувати родичів і друзів.

Ну і звичайно, на святковому столі обов’язково має бути різноманітність салатів. В Інтернеті і журналах зараз можна зустріти справжній достаток ідей і способів їх приготування: овочеві, м’ясні, рибні, гарячі і холодні – кожен зможе підібрати щось на свій смак.

Не варто забувати також про ще один важливий момент – це якість продуктів, які ви будете використовувати в приготуванні страв за великоднім рецептами. Підійдіть до вибору інгредієнтів відповідально, і ваші кулінарні здібності оцінять всі близькі та знайомі.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!