Соковита свинина в духовці у фользі

Соковита свинина в духовці у фользі

Соковита свинина в духовці у фользі

Інгредієнти для рецепта Свинина в духовці у фользі:

  1. свинина — 1 кг
  2. часник — 6 зубчиків
  • морква — 1 шт (невелика)
  • для обвалки:

    1. сіль — 1 ч ложка (без верху)
    2. мускатний горіх -? ч ложки
    3. перець запашний — 6-7 гір
  • коріандр — 1/2 ч ложки
  • кумін — 1 ч ложка
  • перець білий мелений — 1 ч ложка
  • гвоздика — 5-6 шт
  • Сьогодні у нас буде найсмачніша свинина в духовці. Вона виходить пряна і м’яка. Беремо кілограмовий шматок, моєму і готуємо, просушуючи рушником.

    Запікати будемо свинину шматком в духовці.

    У м’ясі гострим ножем проколюємо 10-12 отворів. І в кожний з отворів вкладаємо одну половинку часничку і 1 часточку морквини.

    вставляємо часник і моркву в надрізи

    Свинину загортаємо в фольгу для запікання і ставимо в духовку. Скільки запікати? Час в духовці свинина повинна провести години 2. Таке досить більшу кількість часу, тільки коли свинина запечена в духовці шматком. І чим більше шматок тим більше часу.

    Температура 180- градусів. Через 2 години, виймаємо і полив соком, підсмажуємо грилем. Якщо ж у вашій духовки немає гриля, не турбуйтеся. М’ясо просто розвертаєте з фольги і відкритим ставите знову в духовку.

    Але температуру ставите 220 градусів. Досить 10-15 хвилин.

    загортаємо в фольгу і відправляємо в духовку

    М’ясо виходить дуже м’яке, прекрасна і гарячою і холодною. Можна зберігати кілька днів у холодильнику. Приємного вам апетиту.

    З чим подавати страви зі свинини в духовці

    Хочу ще поділитися з вами тем: з чим краще подавати або їсти таку свинину. Оскільки у цього рецепта пряний аромат, але не гострий смак, треба подавати з соусом. Які є варіанти?

    Найпростіший, звичайно — гірчиця. Сама по собі гірчиця додасть гостроти, та й по класиці є ідеальним поєднання зі свининою.

    Другий варіант — томатний соус. Але тут треба не солодкуватий, який утворюється при переважанні в соусі помідор, а скоріше — кислуватий смак. Це може бути журавлинний соус.

    Хоча й просто шматочки лимончика, вже хороший варіант.

    Ну і останнє — це в’ялені помідори або просто зимова овочева консервація (але з пікантним смаком).

    Приготувати смачно свинину в духовці, можна тільки з гарного і якісного м’яса.

    Як вибрати свинину для запікання

    1. для покупки краще підходить м’ясо охолоджене. Властивість м’ясо не змінюється. А ось при заморожуванні, вода що перетворилися в кристали, як би розсовує і розриває волокна.

    Коли ж ви розморожуєте м’ясо, то розтанув лід випливає з м’яса і воно стає більш сухим і відповідно не вийде таким соковитим при приготуванні.

  • якщо ж ви купуєте заморожене м’ясо, зверніть увагу, щоб на шматку не було «кривавого снігу» або «кривавих напливів». Якщо це є, значить м’ясо розморожували і заморожували кілька разів.
  • колір м’яса. У будь-якому випадку — чим світліше м’ясо, тим молодше було забите тварина. Хоча в сучасному світі, цей фактор складно відстежити, тому сучасні методи «омолодження» м’яса пішли далеко вперед. Додаючи гормони, продавці змінюють «свининку» до невпізнання. Що не скажеш про жир … ..
  • колір жиру. Жировий прошарок теж говорить про вік. Жир повинен бути білого відтінку. Жовтизна говорить про те, що свинина від старої тварини.
  • ткніте пальцем! Так, так — натисніть пальцем на м’ясо.
  • Так перевіряють в’ялість м’яса. Після натискання ямка повинна швидко зникати, а м’ясо не повинно прилипати до пальців.

  • Не купуйте м’ясо, яке продавці для краси товару періодично збризкують водою. З точки зору високої кухні — вода вимиває природний сік з м’яса.
  • Нехай краще воно буде трохи обвітреним. Саме через соку м’ясо підсушують перед запіканням або спекотною. І саме через втрату соку НЕ ТРЕБА:

    • полоскати м’ясо під проточною водою;
    • розморожувати у воді.

    Якщо м’ясо жорстке (або свинина стара) що робити?

    Є 2 способи зробити м’ясо більш м’яким: замаринувати або відбити. Оскільки ми готуємо в духовці, нам підходить тільки маринад. Кисле середовище розм’якшує волокна м’ясні та м’ясо буде м’якшим.

    Для цього треба потримати м’ясо 3-6 годин в лимонному соці, червоному сухому вині або оцті.

    Але, фахівці кажуть, що при замочуванні в кислому середовищі, м’ясо втрачає свої природні смакові якості і приймає смак «кислоти». Тому найкраще — замаринувати в цибульному соку зі спеціями і травами. На Кавказі так і роблять:

    • до нарізання м’яса додають велику кількість цибулі та спецій і вимішують на столі протягом 15-20 хвилин. Під тиском чоловічих рук, цибулевий сік проникає в м’ясо і робить його м’якше і смачніше. До речі, якщо чоловік далеко, можна просто цибулю перекрутити на м’ясорубці і цією сумішшю замаринувати м’ясо.

    Більш щадним для смаку свинини буде і замочування в мінеральній воді. Мінералка має лужне середовище і проникає глибше в тканини, затягуючи з собою більше додаткової рідини.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!