Сметанний пиріг — рецепт

Сметанний пиріг - рецепт

Сметанний пиріг — рецепт

Пироги зі сметаною виходять не тільки надзвичайно ніжними, але й дуже ситними. Сметанне тісто добре тримає вологу, а тому вам не доведеться поглинати сухі шматки пирога, адже ваше кулінарне творіння залишиться м’яким і соковитим навіть після тривалої випічки. Сметану в пиріг можна додати також і в якості заливки, тоді страва вийде трохи більше жирним.

Такий варіант ідеальний для пісочних пирогів.

Чорничний пиріг зі сметанною заливкою

Інгредієнти:

  • борошно — 1 1/4 ст .;
  • цукор — 1 ст .;
  • яйце — 1 шт .;
  • сметана — 2 ст .;
  • яєчні жовтки — 2 шт .;
  • вершкове масло — 1/2 ст .;
  • чорниця — 4 ст .;
  • порошок для випічки — 1 1/2 ч. ложки.
  • Приготування

    Духовку розігріваємо до 180 градусів. Форму для випікання змащуємо маслом. Для тіста склянка борошна просіваємо з розпушувачем і додаємо цукор (половину від усієї кількості). Замішуємо пісочне тісто. додавши до сухих інгредієнтів м’яке вершкове масло. До отриманої крихті також додаємо яйце, а при необхідності, якщо тісто вийде липким, підсипаємо трохи борошна.

    Готове тісто формуем в кулю і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

    Щоб приготувати сметанну заливку, сметану слід змішати з половиною склянки цукру і яєчними жовтками. Відпочиле тісто розподіляємо по формі рівним шаром. Випікаємо тісто в духовці 20-25 хвилин, після чого розподіляємо по ньому ягоди і заливаємо сметаною.

    Повертаємо пиріг зі сметанним кремом в духовку ще на 20 хвилин, після чого залишаємо страву охолонути перед подачею.

    Пиріг з сиру і сметани

    Інгредієнти:

    • борошно — 1 1/2 ст .;
    • розпушувач — 1 ч. ложка;
    • сметана — 1 ст .;
  • сир — 2 ст .;
  • яйця — 2 шт .;
  • ванільний екстракт — 1 ч. ложка;
  • маргарин — 100 г;
  • цукор — 50 г.
  • Приготування

    Вершкове масло збиваємо до білого кольору з цукром. Борошно і розпушувач просіваємо і додаємо до масляної масі. Замішуємо еластичне тісто, ділимо його навпіл і укладаємо одну з половин в форму.

    Другу половину кладемо в морозильник.

    Тепер перейдемо до начинки. Сир змішуємо з яйцями, додаємо до начинки сметану, трохи цукру за смаком і ванільний екстракт для аромату. Викладаємо начинку на корж у формі і розподіляємо.

    Зверху натираємо на тертці другу половину тіста з морозилки. Ставимо сирно-сметанний пиріг в розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

    Щоб приготувати сметанний пиріг в мультиварці за цим рецептом, викладіть тісто і начинку в форму, а потім виставте режим "Випічка" і час 1:00.

    Яблучний пиріг зі сметанною заливкою

    Інгредієнти:

    • пісочне тісто — 1 упаковка;
    • яблука — 2-3 шт .;
  • борошно — 2 ст. ложки + 1/3 ст .;
  • цукор — 3/4 ст .;
  • сметана — 1 ст .;
  • яйце — 1 шт .;
  • ванільний екстракт — 1 ч. ложка;
  • мускатний горіх — щіпка;
  • коричневий цукор — 1/3 ст .;
  • кориця — 1 ч. ложка;
  • горіхи пекан — 1/2 ст .;
  • вершкове масло — 1/4 ст.
  • Приготування

    Приготуйте пісочне тісто по одному з раніше представлених рецептів. Розкачуємо приготовлену основу і викладаємо у форму. Випікаємо тісто 15 хвилин при 200 градусах.

    Для начинки 2 столові ложки борошна змішуємо з цукром і дрібкою солі. Окремо збиваємо яйця зі сметаною і ванільним екстрактом, додаємо дрібку мускатного горіха. Додаємо сухі інгредієнти і шматочки яблук.

    Для начинки окремо змішуємо коричневий цукор, з корицею, борошном і меленими горіхами. Додаємо вершкове масло до утворення крихти.

    На основу з пісочного тіста викладаємо сметанну заливку з яблуком. Випікаємо сметанний пиріг з яблуком 30 хвилин при 180 градусах, після чого піднімаємо температуру до 200 градусів і посипаємо блюдо цукровим топпінгом. Залишаємо пиріг в духовці ще на 10 хвилин, а після подаємо до столу.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!