Що взяти з собою на пікнік

Що взяти з собою на пікнік

Що взяти з собою на пікнік

Ось і настали перші травневі дні. Незважаючи на те, що можуть бути ще похолодання, морози вже не буде. А значить саме час вибиратися на природу, організовувати невеликі романтичні пікніки в парках разом з улюбленими людьми і гучні гуляння великою компанією.

Здавалося б, що може бути простіше, ніж організувати перекус на природі? Тим часом, майже кожен рік ми стаємо очевидцями, як комусь стає погано і разом приємного відпочинку, людина мучиться де-небудь у сусідніх кущах. Ольга Сєрова, доцент кафедри технології харчового виробництва ВолгГТУ, розповіла нам про те, що взяти з собою на пікнік, а від чого краще відмовитися.

М’ясо для шашлик і барбекю

Дивно, але сире м’ясо на пікнік краще не брати. Навіть якщо воно заморожено або охолоджене, всього через годину воно може зіпсується. Ще швидше це проявиться, якщо на вулиці дуже жарко і ви перебуваєте на яскравому сонці. Це небезпечно, адже відправлення від м’яса найнебезпечніші і неприємні. Привозите з собою виключно заздалегідь мариноване м’ясо. Так, наприклад, м’ясо з додаванням оцту протримається на природі близько години.

Якщо використовуєте для маринаду кефір або майонез, також тягнути не варто — привезли і відразу на мангал.

Якщо ви вранці засмажили м’ясо, але не змогли його відразу з’їсти, краще це зробити до вечора. Всі шматочки вже наступного дня будуть небезпечними для здоров’я.

Що ж стосується не смаженого м’яса на вогні, то краще з собою брати варене, а не запечене йди смажене м’ясо. Воно зберігається трохи довше. Курку-гриль краще з’їсти протягом першої години, інакше вона почне псується.

Ковбаса, сосиски, сардельки

Якщо у вас завдання протриматися на природі хоча б день, то краще просто зварити м’ясо, загорнувши його у фольгу. Від вареної ковбаси і сосисок відразу відмовляємося, вони влітку не зможуть «протриматися» на спеці і години. Якщо дуже хочеться, краще вибрати копчену у вакуумній упаковці. Але будь-яку не варто знеславлює до наступного дня.

Також не варто робити бутерброди з ковбасою заздалегідь кудись у дорогу або похід. Краще донести все окремо до місця і там порізати. Обов’язково дивіться на дату виробництва ковбаси.

Сири

Вибирати варто самі тверді сорти і ті, де менше вологи. Ворогом для зберігання буде велика жирність сиру. Плавлені сирки зможуть протриматися до вечора, якщо залишаться у фользі де-небудь в прохолоді в тіні.

Консерви

Справжні «друзі» туриста: тушонка, рибні консерви, каші, згущене молоко. Беріть сміливо, особливо, якщо доведеться на природі знаходиться більше доби. Ось тільки з’їдати їх треба відразу, а не залишати відкритими до вечері або обіду.

Салати з майонезом

Приготовлені майонези зможуть «прожити» кілька годин, якщо їх зберігати в прохолоді. Але краще привести з собою всі інгредієнти і приготувати салат там, на природі. Звичайно, такі страви складно назвати придатними для походу — багато важать, складні в приготуванні, швидко псуються. Єдиний плюс — калорійні і ними швидко наїдаєшся. Але тут важливо розділяти, йдете ви в довгий піший похід, коли за спиною важкі рюкзаки, або просто виїжджаєте на пікнік на природу. У другому випадку можна взяти з собою складаний стіл обідній маленький для зручності.

Місця багато вони не займають, ідеальний варіант для зберігання на дачі або якщо у вас є автомобіль з великим багажником. Стільчики краще взяти складні.

Кисломолочна продукція

Брати радимо виключно йогурти, оброблені відповідним чином. Якщо відкрили — відразу ж випивайте. Без холодильника вони зможуть протриматися всього кілька годин, до вечора їх не варто залишати.

Крупи, мюслі

Ідеальний варіант для походу. Вони не псуються взагалі, зате поживні і калорійні. Відмінний варіант, якщо в лісі ви плануєте жити кілька днів або навіть тижнів.

Каша на багатті — це окрема розмова, вона володіє неповторним ароматом. Додати в гречку, наприклад, можна тушонку, які ви також можете взяти з собою і зберігати хоч тиждень в рюкзаку.

Кілька корисних порад

Кращий засіб для зберігання продуктів — фольга. Звичайно, зручно покласти продукти в пластиковий контейнер, але якщо ви плануєте якийсь час зберігати продукти, вибирайте саме фольгу.

Ще одна корисна штука — це сумка-холодильник. Стінки не дозволяють потрапляти тепла ззовні, а холоду виходити назовні. Крім того, існують спеціальні акумулятори холоду — якщо покласти на ніч такі блоки, то потім в сумці буде прохолодно до двох діб.

Якщо такого пристосування у вас немає, можна заморозити воду в пластиковій пляшці.

Рейтинг Користувача: / 1

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!