Що можна приготувати з сиру?

Що можна приготувати з сиру?

Що можна приготувати з сиру?

Не для кого не секрет що в бодібілдингу. сир є обов’язковою складовою денного раціону спортсмена. У сирі міститися необхідні для організму амінокислоти і найголовніше для бодібілдера, це великий вміст чистого білка. Сир отримують з молока шляхом сквашування, з подальшим видаленням сироватки.

Сир можна умовно поділити на три категорії:

1 – Жирний (містить приблизно 18% жиру)

2 – Не жирний (містить від 5% до 12% жиру)

3 – Знежирений (містить менше 3% жиру)

Найціннішим з точки зору бодібілдингу є саме знежирений сир, думаю, не варто пояснювати чому. Для тих хто не зрозумів, розповідаю, знежирений сир містить максимум білка і мінімум жиру, а це означає що не зайвого приводу для відкладення підшкірного жиру.

Упевнений, ті хто пробували знежирений сир можуть розповісти свої враження про його «чудовому смаку». Так, є його просто неможливо, навіть запиваючи солодким чаєм, тому доводиться вдаватися до різних хитрощів, сластить його, додавати варення, різні сухофрукти (курага, родзинки і т.д.) і багато іншого.

Сир в бодібілдингу приймають в основному, у вечірній час (на ніч) тому як засвоюється він протягом 5 – 6:00 або ж перед тренуванням. пов’язано це з тим в сирі міститься 70% казеїнового білка, а як відомо казеїн це повільно засвоюється білок. Протягом дня необхідно з’їдати приблизно 0.5 кг. сиру. Для тих, хто дотримується цього правила, знайоме почуття відрази, яке приходить рано чи пізно, завжди.

Тому я задався питанням, що можна приготувати з сиру? і вирішив навести деякі рецепти з використанням сиру, для того, що б хоч як не якось скрасити до болю знайомий смак і вигляд настільки корисного страви.

Найпростішим способом є розведення сиру, збити всеемте з сиром банан, або яблуко.

Коли перший варіант вичерпає себе можна буде розбавляти рецепт вище горіхами: арахісом, волоським горіхом, кешью і т.д

На цьому прості рецепти закінчуються, за великим рахунком я рідко використовую рецепти наведені нижче, хіба що у вихідні дні заради різноманітності.

Сирники золотисті.

Для приготування сирників вам знадобитися:

1 столова ложка (ст.л) манної крупи

Ну що починаємо готувати?

Вимийте моркву і родзинки, моркву натерти на дрібній тертці, родзинки перебрати, якщо ви використовуєте яблука то потрібно їх очистити від шкірки і насіння, після чого дрібно порізати.

У сир додати такі інгредієнти:

Морква

Родзинки або яблуко

Манну крупу

Яйце

Цукор

Сіль

Все добре перемішати до однорідної маси, після чого можна починати ліпити сирники та вкачувавши їх у борошні обсмажувати на повільному вогні з кожного боку до золотистої скоринки.

Всі сирники готові, можна приступати до поїдання, за бажанням можна полити їх варенням або медом, ну або просто так зі сметаною, хоча сметана не кращий варіант для бодібілдіров, ну да ладно, все одно вже смаженої їмо.

Ну і ще один рецепт на останок, насправді їх багато, але часто готувати їх занадто ліниво, і тому я зупинився на не настільки складних і заморочених стравах

Твороженний торт.

Для приготування нам буде потрібно:

Сир (кількість сиру залежить від розмірів і верств бедующего торта)

Печиво (Найпростіше з серії «До Чаю»)

Молоко 2 склянки (приблизно)

Будь-які фрукти та горіхи які ви хочете змішати з сиром (банан, яблуко. Можна просто варення)

Пару плиток шоколаду, бажано без наповнювача та горіхів (Аленка або Бабаєвський в повніше підійде)

Так само нам потрібно харчова фольга і страва на якому ми будемо викладати Тотріл

Приступимо:

Підготуємо наш наповнювач, а саме сир: протремо його з вибраними фруктами і змішаємо з горіхами (я в основному вибираю банан і волоський горіх, іноді додаю дрібно порізану курагу)

Розкачайте на блюді харчову фольгу на яку будемо викладати шари торта.

Наливаємо в глибоку тарілку молоко і вимочуємо в ньому печиво, яке викладаємо на фольгу формуючи перший шар торта (головне зловити момент що б печиво і одночасно просочилося і в теж час не розвалилася)

Отримавши перший шар змащуємо його нашим наповнювачем у вигляді твороженной маси, після чого викладаємо ще один шар просоченого молоком печива і так далі. Останнім, завершальному шаром я зазвичай роблю печиво. Після чого розтоплюю шоколад на паровій бані, заливаю і обмазую з усіх боків торт.

Можна прибирати в холодильник і дочекатися коли шоколад затвердіє, після чого нарізати як звичайний торт ножем і подавати до столу.

Всім, Смачного!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!