Що можна приготувати з сиру? Пишіть рецепти, вставляйте …

Що можна приготувати з сиру? Пишіть рецепти, вставляйте ...

Що можна приготувати з сиру? Пишіть рецепти, вставляйте картинки 🙂

400гр. сиру;

1яйцо;

3ст. ложки цукру;

3ст. ложки манки,

мука потрібна тільки щоб обваляти сирники.

Змішати сир, яйце, цукор і манку.

Сформувати коржі, обваляти в борошні.

Обсмажити з двох сторін.

Сирна запіканка.

500 грам сиру, 2 яйця, 3 столові ложки цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 50 грам (відміряють стопкою) манної крупи. Все змішати, викласти у форму (у мене скляна) діаметром 20 см, змащену вершковим маслом і поставити в добре розігріту духовку хвилин на 20-25. Готову запіканку зверху змастити вершковим маслом, щоб скоринка не була жорсткою.

трохи соди

сіль за смаком

5 ст. ложок борошна

Начинка: 1 яблуко, цукор за смаком, олія для підсмажування

Приготувати сирне тісто.

Очищене яблуко натерти на тертці і змішати з невеликою кількістю цукру. Обробити тісто на невеликі рівні шматочки, трохи розплющити їх рукою і в центр кожного кружечка покласти яблучну начинку, сформувати невеликі кульки. Смажити в каструлі з прожареним маслом.

Готові кульки посипати цукровою пудрою.

200 гр маргарину (розм’якшити в мікрохвильовці)

200 гр сиру

1 столова ложка цукру

борошно — щоб замісити нелипке еластичне тісто

яйце (злегка збити) — для обмазки

Начинка:

1 стакан дрібно нарізану волоських горіхів

0,5 склянки цукру

чайна ложка меленої кориці

Розтерти сир з маргарином і цукром. Додаючи потроху борошно, замісити нелипке еластичне тісто, скачати його в кулю і поставити на півгодини в холодильник.

З половини тіста розкочуємо на аркуші пергаменту коло діаметром 26-28 см. Якщо скалка прилипає — припудріть тісто борошном.

Рівномірно розподіляємо по колу половину начинки. Я ще поверх розсипаної начинки проїхалася качалкою — обережно, не скривився коло!

Тепер розрізаємо коло на чотири частини, а потім кожну чверть — ще на 3-4 сегмента. Отримуємо 12-16 трикутничків.

Звертаємо рогалики, починаючи з широкого кінця трикутника, і викладаємо на застелений пергаментом деко.

Змастити рогалики збитим яйцем. Випікати при 190 С хвилин 15-17.

Остудити на решітці. Посипати цукровою пудрою.

Кекс пісочний

1 склянка молока, 200 г вершкового масла, 1 склянка цукру, 2 яйця, 14 ст. л. борошна, ванілін

Масло розтерти з цукром до консистенції густої сметани, поступово втираючи яйця і молоко, потім всипати борошно, добре перемішати тісто, додати ванілін, викласти у форму застелену промасленим папером і змащену маслом. Випікати в духовці на слабкому вогні. Готовність кексу визначають, встромивши в нього сірник.

Йогуртовий кекс

борошно — 250г; вершкове масло — 10г; цукор — 200г; фруктовий йогурт — 200 мл; яйце — 2 шт. ; розпушувач — 2 ч. л. ; сіль — 1/4 ч. л

Борошно просіяти, змішати з сіллю і пекарським порошком. Розм’якшене вершкове масло розтерти з цукром, додати яйця і домісити цю суміш до борошна. Влити фруктовий йогурт і розмішати до однорідності.

Форму змастити маслом, припудрити борошном і вилити в неї тісто. Випікати в попередньо розігрітій до 200С градусів духовці приблизно 40 хвилин. Перевірити готовність лучиною: увіткнути лучину в кекс, якщо лучинка залишається сухою, то кекс готовий.

Дати охолонути кексу у формі, перекласти на тарілку і порізати на шматочки.

Можна додати м’якоть маракуї — кекс вийде дуже ароматним, так що, раджу.

Шоколадні кексики з вишнею

на 6 штук кексів:

2 яйця, 3 ст. л. цукру, 1/2 ч. л. соди, 50 г масла, 50 г шоколаду, 2 ст. л сметани, трохи кориці, 1 ст. л. коньяку, 2 ст. л. борошна (з гіркою). 1.ст. л. крохмалю (з гіркою). вишня без кісточки (можна заморожену

Для поливання:

1 білок і цукрова пудра

Збити яйця з цукром, розтопити масло з шоколадом (і відставити убік до охолодження). Додаємо сметану, корицю, коньяк і остигнула шоколадну масу. Збиваємо і додаємо соду, борошно і крохмаль і вишню. Все добре перемішуємо.

Розливаємо по формах і випікаємо при 180 градусах.

Коли готові, виймаємо і перевертаємо їх. І поливаємо збитим білком з цукровою пудрою і на 5 хвилин назад в духовку.

Сметанні кекси з родзинками

3-4 яйця

2 / 3-1 скл. цукру

0,5 скл. сметани (120г)

4 ст. л. рослинного (бажано оливкової) або розтопленого вершкового масла

2 скл. борошна

1/3 ч ложки соди

0,5-1 скл. родзинок ванілін цукрова пудра для посипання

Яйця розтерти з цукром і ваніліном. Вмішати сметану і масло. Всипати борошно, змішане з содою.

Все добре розмішати. Має вийти густе ллється тісто.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!