Риба, запечена з овочами під сметаною

Риба, запечена з овочами під сметаною

Риба, запечена з овочами під сметаною

У мене є деяка кількість рецептів «ледачих» страв, які я готую, коли не хочеться стояти біля плити. В їх приготуванні головне — підготовчий етап (він досить швидкий), інше зробить духовка (досить довго, але без моєї участі), а я в цей час можу приділити час собі коханій. Риба з овочами під сметаною — саме такий рецепт.

ріпчаста цибуля — 2 шт.

морква — 2 шт.

сметана — 200 г

сіль, перець, лимонний сік

соняшникова олія для змащування.

Час приготування: 20 хвилин плюс 1 годину для запікання.

Ступінь складності: невелика.

Для зручності можна взяти рибне філе, але так як у нас продається риба, в якій льодової глазурі стільки ж, скільки самого філе, я найчастіше купую звичайні тушки без голови.

Рибу очищаємо, нарізаємо порційними шматочками, солимо, перчимо і скроплюємо лимонним соком, залишаємо просочитися, поки готуються овочі для запікання.

Картопля очищаємо, нарізаємо пластинками, змішуємо з невеликою кількістю сметани (1-2 ложки) і пересипаємо в змащену олією форму.

Натираємо на тертці моркву прямо поверх картоплі.

Цибулю ріжемо кружальцями, розбираємо на кільця і ​​засипаємо наступним шаром.

Промазуємо сметаною по цибулі і моркви.

Кладемо шматки риби, змащуємо сметаною.

Форму накриваємо фольгою і ставимо в духовку на 20 хвилин. Температура 180 градусів. Потім фольгу знімаємо і запікаємо до готовності.

Духовки мають різні властивості, тому час запікання може сильно відрізнятися.

Перевіряємо готовність, встромивши вилку між шматками риби, щоб зрозуміти, чи став м’яким картопля, також можна спробувати морквину, вона теж повинна стати м’якою, ну і поверхня зазвичай зарум’янюється.

Щоб викласти рибу, треба лопаткою відокремити сектор (як у запіканці), і перекласти відразу всі шари овочів з рибою на тарілку.

Зручно, що відразу отримуємо і рибу, і гарнір, і, звичайно, все це дуже соковите і смачне!

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!