Рецепти страв з філе курячих грудок

Рецепти страв з філе курячих грудок

Рецепти страв з філе курячих грудок

Куряче м’ясо, завдяки своїм смаковим і дієтичним якостям, ціновою доступністю, простотою і швидкістю кулінарної обробки міцно влаштувалося в нашому раціоні. А люди, які слідують здоровому способу життя, для свого столу вибирають філе курячих грудок, яке найбільш прийнятно для дитячого та дієтичного харчування. Сьогодні для вас — найкращі рецепти наших господинь.

Brooklyn Girl

Подскажите пожайлуста, як ви готуєте курячі грудки?

Силоньок

Ось два варіанти:

1. Беремо курячі грудки, злегка відбиваємо, і обмазуємо сумішшю меду і майонезу (приблизно 2: 1, меду більше) і на години 3 залишаємо. Потім в духовку до готовності.

2. Знову ж беремо курячі грудки, дрібно їх ріжемо, вбухивать туди пару ложок майонезу, спеції і ставимо маринуватися в холодильник хвилин так хоча б на 40. Краще — на ніч. Потім беремо і ложкою викладаємо в розпечене масло цю масу а-ля котлетки.

Дуже смачно!

3. Філе куряче відбити через плівку, полити лимонним соком, посолити, поперчити або спеції (хто які любить), в борошно, в яйце, знову в борошно. На розігріту сковорідку з олією, смажити на середньо-сильному вогні не довго. Можна доповнювати грибами або смаженими помідорами.

Перші два варіанти їла особисто, смачно, як на мене. Останній варіант взяла в інеті.

Brooklyn Girl

а виходить не сильно солодко від меду?

Силоньок

Та ні, там же ще й майонез. Хоча мож і від меду залежить. Це рецепт моєї тітоньки, я б туди ще й трохи горчічкі додала.

На змащене деко викласти грудки, помазати майонезом, на кожну покласти колечко помідора і прикрити скибочкою сиру. Сіль і спеції по-смаку.

а ось ще питаннячко — при якій температура запікати? а то в туточних градусах чогось не розберуся ніяк. напевно тому пересушує все

Саме в моєму рецепті спробуйте десь 300-325F. Якщо верхівка почне слушком рум’янитися, а в самої кури кров ще сочиться, накрийте фольгою. А зазвичай запікаю десь при 350-375F Щоб кура не суха виходила, треба час від часу водою / бульйоном / пивом / чим ще поливати.

Джейн

Улюблений рецепт мого чоловіка. в грудці збоку прорізати маленьким ножем невеликий Кармаш, запхати туди смужечку твердого сиру. грудку посолити-поперчити, обмагкуть в збите яйце і панірувальні сухарі. обсмажити на олії. сир всередині плавиться — дуже смачно.

я просто на сковороді смажу, а ось рецепт з шматочком сиру всередині мені сподобався, треба спробувати! можна ж і не обвалювати в яйці і сухарях? да? просто я не дуже всі ці клярі люблю.

ну не кляр виходить а хрустка скоринка. напевно можна і без нього, струму сир витече. мож шпажкою заколоти.

Belushkа

А можна ще й повозитися трохи з готуванням) обсмажити грудки хвилин 15 в своєму соку, потім додати нарізані кубиками помідори, поверх обсмажений окремо ріпчасту цибулю, посипати трохи хмелі-сунелі і попарити хвилин 25.Затем додати часник, стовчених в ступці і нарізану зелень ( кріп, кінзу) витримати ще хвилин 10 і готово!) Оч смачно

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!