Рецепт щербета: приготуйте східний десерт в домашніх умовах

Рецепт щербета: приготуйте східний десерт в домашніх умовах

Рецепт щербета: приготуйте східний десерт в домашніх умовах

Зараз для багатьох тема Сходу дуже актуальна – домогосподарки задивляються серіалом «Золотий вік», Турецькі курорти і раніше залучають наших туристів, а східна кухня манить своєю розкішшю і різноманітністю смаків. Давайте спробуємо уявити себе на секундочку справжньою турецької ханум і приготуємо солодкий щербет, ніжний, як посмішка улюбленого султана.

Що ж це за страва?

Традиційна східна солодкість, що виготовляється з молока і цукру з додаванням горіхів. Рецепт щербета в домашніх умовах використовувати одне задоволення і під силу впоратися з ним буде будь-якій господині.

Що потрібно для створення кулінарного шедевру

Почнемо з підбору потрібних нам інгредієнтів. Рецепт щербета простий, головне в цій солодощі – хороші горіхи. В принципі, можна зупинитись на найпоширеніших у наших краях – волоських, але найсмачніше буде суміш декількох видів горішків.

Приміром – арахісу, волоських і фундука. Або хоча б двох з трьох перерахованих. Отже, нам знадобиться:

  • арахіс, фундук або волоський горіх – 200 грам (або один повний стакан в будь-яких пропорціях);
  • молоко – 1 стакан (краще використовувати найбільш жирне молоко, воно додасть потрібну нам густу консистенцію);
  • цукор-пісок – 3 склянки;
  • вершкове масло – 80 грам.
  • Рецепт щербета: підготовчий етап

    Як бачите, з такого невеликого списку складових буде народжуватися справжня східна солодкість. Все починається з підготовки наших горіхів – їх потрібно перебрати і відокремити зіпсовані. Потім викладаємо їх на розігріту суху сковороду і гарненько прожарюємо, поки вони не придбають золотистий відтінок, і якщо горіхи спочатку не були очищені, з них почне легко зніматися шкірка.

    Остиглі горіхи тепер легко очистити, ніж нам і належить зайнятися.

    Рецепт щербета: наступний етап

    Необхідно нагріти молоко в каструлі, додати туди же три склянки цукру, розчинити його і варити протягом 30 хвилин. Цукор, що залишився (близько 0,5 склянки) розплаву на сковороді, поки карамель не буде золотисто-коричневою, і також додаємо в молоко. Отриману суміш проварюємо ще близько півгодини.

    Щоб перевірити, чи досягли ми потрібного результату, проведемо невеликий тест – виллємо крапельку отриманого сиропу на тарілку. Якщо вона не розтікається – це те, що нам потрібно. Якщо поки що консистенція рідкувата — продовжуємо варити далі.

    Приступаємо до фінального етапу приготування нашого східного ласощів. До вже готовому молочному сиропу домішуємо розм’якшене вершкове масло. Форму для щербета вистилаємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом.

    Виливаємо в неї підготовлену молочно-цукрову суміш і по можливості рівномірно всипаємо наші горіхи.

    Заключний етап

    Тепер ставимо щербет в прохолодне місце — необхідно дати йому час, щоб він застиг. Потім нарізаємо його на шматки, розливаємо міцний чай по тонким скляним стаканчиках і насолоджуємося отриманим результатом. І не забудьте записати рецепт щербета в свою куховарську книгу, напевно ви захочете приготувати його ще не один раз.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!