Рецепт бісквітного тіста

Рецепт бісквітного тіста

Рецепт бісквітного тіста

Чим гарний бісквітний торт, так це тим, що навчившись одного разу готувати бісквітне тісто, вам відкриваються величезні можливості для творчості. І ніякої покупної бісквіт не зможе і близько зрівнятися за ніжності і смаку з домашнім бісквітом.

Інгредієнти:

    4 великих яйця 100 гр. цукру 100 гр. борошна ваніль на кінчику ножа

    Рецепт бісквітного тіста

  • Насамперед приготуємо роз’ємну форму, щоб потім не витрачати дорогоцінний час на пошуки кухонного начиння.

На дно форми кладемо промаслений папір. Якщо немає промасленого паперу, змащуємо форму вершковим маслом і злегка присипаємо борошном.

  • Включаємо духовку.
  • Поки вона буде прогріватися, приготуємо бісквітне тісто.

  • Щоб бісквіт вийшов повітряним, муку просіваємо, додаємо ваніль.
  • Акуратно відділяємо білки від жовтків.
  • Бажано, щоб яйця були кімнатної температури.

  • Збиваємо білки за допомогою міксера. Поступово додаємо 50 гр. цукру і збиваємо до утворення стійкої піни. Щоб отримати стійку піну, збиваємо білки не менше 10 хвилин.
  • Окремо збиваємо жовтки з цукром, що залишився.
  • Зменшуємо швидкість міксера до мінімуму. У збиті жовтки по чуть-чуть додаємо борошно.

  • Потім в жовткова-борошняну суміш обережно вливаємо 1/3 частина збитих білків.
  • Акуратно (вручну) змішуємо. При цьому перемішувати слід знизу вгору, а ніяк не круговими рухами.
  • Вливаємо решту збитих білків. І такими ж рухами знизу вгору все акуратно змішуємо, щоб тісто вийшло однорідним.
  • Тут важливо вчасно зупинитись, оскільки будь механічний вплив «садить» збитий білок.

  • Бісквітне тісто обережно виливаємо у форму і ставимо в прогріту до 200 ° С духовку. Знижуємо температуру духовки до 180 ° С і випікаємо 25-30 хвилин.
  • Відкривати духовку під час випікання не бажано, оскільки навіть несильні струсу від відкривання-закривання духовки можуть негативно позначитися на бісквіті.
  • Готове бісквітне тісто виймаємо з духовки, даємо йому трохи охолонути, а потім витягаємо з форми.
  • Бісквітне тісто доцільно робити заздалегідь, так як різати його на коржі можна тільки після того, як бісквіт повністю охолоне. Якщо ж ви хочете спекти не один, а кілька тонких коржів, тоді вам доведеться окремо готувати тісто для кожного коржа. Це пов’язано з тим, що збиті білки дуже швидко осідають і не можуть стояти, чекаючи своєї черги на випічку.
  • Добре остиглий бісквіт (бажано, щоб пройшло годинок 7-8 після випічки) розрізаємо на окремі коржі.
  • Розрізати можна гострим ножем, але зручніше за все спочатку зробити неглибокий надріз навкруг, а потім розрізати при допомозі товстої нитки або волосінь.

  • Бісквітні коржі для торта готові. Як бачите, рецепт бісквітного тіста не такий вже і складний.
  • Тепер нам залишилося приготувати крем для нашого бісквітного торта.

    P.S. Бісквіту можна надати лимонний смак, якщо в тісто додати цедру однієї лимону. Додавати краще до змішування тіста зі збитими білками.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!