Приготування майонезу в домашніх умовах

Приготування майонезу в домашніх умовах

Приготування майонезу в домашніх умовах

Як зробити домашній майонез

Напередодні свят 3 найкращих рецептів приготування майонезу в домашніх умовах будуть дуже до речі. Хоч в магазинах продається десятки різних марок майонезу, домашній буде набагато смачніше і корисніше. Досить тільки прочитати що входить до складу багатьох майонезів і який у них термін зберігання (7 місяців), що починаєш розуміти затятих супротивників майонезу.

Класичний майонез "Провансаль"

Рослинна олія 250 мл.

Яєчні жовтки від великих яєць 5 шт.

Цукор 1 ст.л.

Сіль 1 ч.л.

Гірчиця 1 ст.л.

Сік лимона

Спосіб приготування:

1) Відокремити жовтки від білків. Додати до жовтків сіль, цукор, гірчицю.

2) Збити все міксером 5 хвилин, до утворення однорідної маси.

3) Далі, щоб вийшов справжній домашній майонез, а не яєчні пластівці в рослинному маслі робимо следуещее. Продалжая збивати на середніх оборотах додаємо рослинне масло, але тільки дуже тонкою цівкою. Якщо будете додавати масло маленькими порціями, то домашній майонез НЕ БУДЕ розшаровуватися, а вийде густим і аппетіним не тільки на вигляд, але і смак.

4) Як ви зрозуміли співвідношення масла до майонезу і буде відсоток жирності. Далі слід додати в майонез сіль і спеції за смаком. Лимонним соком можна розбавити майонез якщо він занадто густий.

Можна розбавити і кип’яченою водою, але тоді через кілька днів він почне «розшаровуватися».

Домашній майонез без яєць

У даному рецепті приготування домащнего майонезу яйця замінені молоком, завдяки чому виходить продукт з приємним смаком.

Для приготування 500 мл маонезом потрібно:

Молоко 150 мл

Рослинна олія 300 мл

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!