Овочеве рагу з кабачками

Овочеве рагу з кабачками

Овочеве рагу з кабачками

Літо — таке прекрасна пора року, коли можна приготувати практично будь-яку страву, непідвладне нам взимку. Я зараз говорю про різноманітність свіжих овочів, ягід і фруктів. Сьогодні мова піде про овочевому рагу з кабачками. Передохнем від варення з полуниці та вишні. які ми напередодні обговорювали, і поекспериментуємо з поєднаннями овочів.

Рецепт овочевого рагу з кабачками має досить широкий діапазон продуктів, і як таких обмежень в їх кількості не існує. Який би коренеплід Ви не поклали в рагу, гірше точно не буде — тільки краще. Ось таке це цікаве блюдо: чим більше складових, тим яскравіше смак.

На свій розсуд Ви можете відрегулювати склад і визначити для себе яким буде рагу: з кабачками, м’ясом, баклажанами, картоплею. Любіть м’ясо — тоді не шкодуйте його і кладіть більше; якщо для Вас предпочтительней картопля, то готуйте одні овочі. Я, наприклад, люблю, щоб було всього потроху.

Інгредієнти для рецепта овочевого рагу:

  • масло рослинне;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • паприка;
  • соєвий соус;
  • кунжут;
  • зелень (за бажанням).
  • Рецепт овочевого рагу:

    1. Белокочанную капусту шаткуємо соломкою, брокколі або кольорову розбираємо на суцвіття.

    2. Картоплю і кабачки кришимо шматочками.

    3. Помідори, цибулини, моркву і перець, очищений від насіння, можна пропустити через м’ясорубку, порізати або натерти на крупній тертці.

    4. Потім беремо дві сковороди. В одній смажимо кабачки, картоплю і капусту по черзі на маслі.

    5. У другій обсмажуємо спочатку цибулю, моркву, перчик і в кінці помідори. Всі овочі пассируем до напівготовності.

    6. Після цього з’єднуємо всю овочеву суміш в глибокій жаровні. Солимо, перчимо, посипаємо паприкою.

    7. Потім наливаємо трохи кип’яченої води, будь-якого бульйону або вершків (кому що більше подобається) так, щоб рагу Герасимчука супом. Перемішуємо.

    8. Тушкуємо рагу на середньому вогні до готовності.

    9. Далі насипаємо дрібно нарубану зелень, наливаємо соєвий соус, доводимо до кипіння. Вимикаємо вогонь.

    10. Посипаємо зверху кунжутом і залишаємо на плиті хвилин на 10-15 для настоювання.

    Готове рагу з кабачками подаємо до столу як гарнір або основного другої страви.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!