Оформлення тортів вершками

Оформлення тортів вершками

Оформлення тортів вершками

Гарно оформлений торт виглядає дуже привабливо і апетитно навіть для тих, хто абсолютно байдужий до солодкого. На приготування святкового торта йде маса часу, що вже говорити про прикрасу його вершками, на яке вже не вистачає сил і фантазії. Гарне оформлення тортів вершками це не обов’язково довго, складно і витратно, для початку можна прикрасити торт більш простим варіантом, а потім спробувати що-небудь поскладніше і цікавіше.

Навіть якщо з першого разу вам не вдасться ідеально оформити торт, не турбуйтеся — ситуації можна виправити.

Для прикраси тортів підійдуть не всякі вершки, оформлення можна робити з таких вершків, жирність яких не нижче 25%. Тільки такі вершки додадуть особливий смак і шик вашому кулінарному мистецтву. Перед тим, як збити вершки, їх потрібно обов’язково охолодити, помістивши в холодильник на 12 годин.

При цьому стежте, щоб температура в холодильнику була від +5 до -10 градусів. Для збивання вершків краще брати пластикову ємність. Краще збивати їх не в блендері, так як вони можуть розшаровуватися, а в міксері.

Під час збивання поступово всипати в них цукрову пудру і ванілін.

Для оформлення тортів вершками нам потрібно спеціальний кондитерський мішок з насадками. Перед тим, як наносити вершки, поверхня торта потрібно змастити кремом, глазур’ю або джемом, а потім вже зверху наносити вершки. Якщо потрібно отримати трояндочку, то візьмемо наконечник з косим зрізом, а для бордюру відмінно підійде тонкий зубчастий наконечник.

Включаємо фантазію — прикрашаємо вершками за допомогою тонкого наконечника поверхню торта ажурною мережею, а зверху малюємо кілька маленьких трояндочок або грибочків.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!