Макарони (паста): Рецепти смачних страв

Макарони (паста): Рецепти смачних страв

Макарони (паста): Рецепти смачних страв

Макарони, будучи одним з основних інгредієнтів в рецептах страв, мають самі різні форми і часто називаються пастою, від італійського «тісто». Існує багато способів приготування смачних страв з пастою, найпопулярніший і простий з яких це подача її з соусом. Багато видів макаронів можуть використовуватися в якості головних інгредієнтів у стравах разом з грибами, сиром або куркою або в менших кількостях в рецептах супів, запіканок та салатів. Деякі види готуються тільки в якості додаткових інгредієнтів (наприклад, маленькі для супу).

При приготуванні смачної пасти з соусом важливо вибрати відповідну форму, щоб вироби вони могли «тримати» соус на собі.

Види макаронів

Макарони робляться самих різних форм і розмірів. Велика частина видів пасти і страви з ними виникли в Італії, тому назви сортів часто даються на італійському. Певні види використовуються лише в певних рецептах страв (наприклад для супу), в той час як інші можуть бути приготовані в різних смачних стравах.

Паста у вигляді форм

Ці макарони нагадують різні форми раковин, коліс, равликів, спіралей та інші. Формений паста особливо хороша для приготування смачних страв з соусами, а також використовується в салатах і запіканках.

Трубчасті вироби

Вони бувають або довгими і вузькими або короткими і широкими. У трубчастих продуктів часто буває рифлена поверхня, яка теж може «тримати» соус і краю можуть бути пряміми або під кутом. Трубчасті вироби також часто використовуються в рецептах салатів і смачних запечених стравах, а великі макарони можуть бути фаршировані і запечені.

Макарони у формі спагетті або локшини

В основному такі макарони відрізняються товщиною. Тонкі спагетті буде краще з більш рідким соусом, в той час як інші будуть гарні з більш густим соусом.

Вироби у вигляді стрічок

Стрічкові продукти робляться різної довжини і ширини. У деяких видів можуть бути хвилясті краї.

Макарони для супів

Паста для супів буває різних розмірів — від маленьких до зовсім крихітних. Зазвичай, чим густіше суп, тим крупніше вироби, а маленькі можна використовувати в рецептах супів-пюре або більше рідких супах.

Фаршировані макарони

Фарширована паста, як правило, свіжа. Вона буває різних форм, таких як кола, квадрати, трикутники і півкола. Фаршировані макарони можуть бути начинені сумішами різних інгредієнтів — м’яса, грибів, сиру, трав і овочів.

Зазвичай, страви з фаршированої пастою подають з легким соусом. Її можна подати і в супі або салаті.

Приготування макаронів

— Щоб запобігти злипання пасти під час варіння використовуйте достатню кількість води і не забудьте перешкодити макарони після додавання їх в киплячу воду.

— Варити їх краще до стану al dente (Тобто «на зубок» від італійського). Так вони будуть готовими, але щільними. Час протягом якого потрібно варити макарони залежить від сили вогню і може не збігатися з часом на упаковці.

Тому потрібно час від часу перевіряти їх готовність.

— Свіжі макарони потрібно варити протягом меншого часу, тому з ними також потрібно бути уважними.

— Після того як вони будуть готові їх відразу потрібно позбавити від гарячої води, щоб зупинити процес готування. Паста в той же самий час швидко остигає, тому потрібно розраховувати час приготування і швидкої подачі страви.

— Для повного смаку у воду для варіння додається сіль, і для запобігання злипання макаронів, наприклад в запіканці, можна додавати масло при приготуванні.

Зберігання пасти

Більшість сухих макаронів може зберігатися дуже довгий час, якщо не вічно в щільно закритому пакеті або посуді в темному, прохолодному місці. Вироби зроблені з цільного зерна в свою чергу мають менший термін зберігання, який пишеться на упаковці.

Свіжі вироби або локшина часто готується з додаванням яєць. Така паста повинна бути щільно обгорнута і поміщена в холодильник. Термін зберігання в холодильнику становить приблизно тиждень.

Свіжі макарони можуть бути заморожені на кілька місяців.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!