Курка маринована в соєвому соусі

Курка маринована в соєвому соусі

Курка маринована в соєвому соусі

Курка маринована в соєвому соусі з часником дуже просте з приготування блюдо.

І за часом готування — теж, так як куряче м’ясо готується швидко.

Куряче філе в соєвому соусі

Куряче філе в соєвому соусі сильно змінює свій смак. Цей рецепт дуже хороший для тих, хто з якоїсь причини не дуже любить смак курячого м’яса. Або колись занадто часто їв м’ясо птиці і зараз не переносить навіть запах курячого бульйону.

Ну і, звичайно, це блюдо подобається всім любителям соєвого соусу.

Рецепт курка в соєвому соусі

Філе курки в соєвому соусі

У маринаді з соєвого соусу можна замаринувати всю курку цілком, а можна її частини. Вибір залежить від особистих переваг. Це можуть бути крильця. гомілки або чверті.

Або ж, як у мене сьогодні, курячі грудки.

Куряче філе можна нарізати невеликими шматочками. Мені ж більше подобається великий шматок м’яса на тарілці.

Тому я кожну грудку розрізаю навпіл (уздовж), щоб вийшов широкий тонкий шматок.

Тепер злегка відбиваю м’ясо. На фото видно, що попередньо шматочок м’яса я кладу в прозорий пакетик. Це рятує від розбризкування м’ясного соку по сторонах.

Маринад для курки соєвий соус

Соєвий соус наливаю в посуд, в якому м’ясо буде маринуватися. Додаю туди оливкова олія (близько двох столових ложок). Часник пропускаю через Часничниці.

Перемішую.

І відправляю куряче філе в приготований маринад.

Важливо пам’ятати, що соус солоний, тому сіль в процесі приготування цієї страви швидше за все не доведеться використовувати зовсім.

Залишаю філе маринуватися. Мінімум на тридцять хвилин. Максимум — як вийде, можна на годину-другу, особливо якщо це курка цілком або частини з кісточками.

Приготування курки в соєвому соусі

Сковороду з рослинним маслом добре нагріваю нагріваю і викладаю на неї мариновані шматки курячого філе. Зверху посипаю кунжутом. Можна також обваляти шматочки в кунжуті цілком.

Обсмажую з двох боків до золотистої скоринки.

Курка маринована в соєвому соусі з часником готова !

На гарнір добре підходять овочі, рис або відварну картоплю.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!