Куряче філе, запечене в духовці

Куряче філе, запечене в духовці

Куряче філе, запечене в духовці

Як приготувати запечене куряче філе в духовці:

1. У духовці розташувати ґрати на середню позицію і включити духовку для попереднього розігріву до 230 градусів. У мисці з’єднати панірувальні сухарі (хлібні крихти), кедрові горішки, пармезан, 2 зубки часнику, 2 столові ложки олії, 1/4 чайної ложки солі і 1/4 чайної ложки чорного меленого перцю, все добре перемішати.

2. В іншій мисці з’єднати майонез і 1/4 склянки базиліка, перемішати.

3. Куряче філе помити, просушити паперовим рушником і викласти в деко або іншу термостійку форму. Кожну половинку філе зверху змастити майонезом, а потім посипати паніруванням, акуратно придавлюючи крихти до м’яса руками.

4. Поставити форму з філе в розігріту духовку і запікати куряче філе до золотистого кольору панірування і готовності м’яса (температура на м’ясному термометрі повинна показувати близько 80 градусів), протягом 18-22 хвилин.

5. Тим часом у великому сотейнику закип’ятити воду, насипати 1 чайну ложку солі, викласти у воду квасоля і налити лимонний сік, варити квасолю до м’якого стану, протягом близько 5 хвилин. Відкинути готову квасолю на друшляк, дати воді стекти, а потім перекласти в миску. Викласти в миску з квасолею залишився часник, налити масло, що залишилося і насипати базилік.

Посолити і поперчити за смаком, перемішати.

Куряче філе запечене подавати зі стручкової квасолею.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!