Корінь імбиру. Позитивні і негативні сторони «чудо-кореня»

Корінь імбиру. Позитивні і негативні сторони «чудо-кореня»

Корінь імбиру. Позитивні і негативні сторони «чудо-кореня»

Пряність імбир — відноситься до роду багаторічних трав’янистих рослин із сімейства Імбирні. Назва рослини розшифровується як «рогатий корінь». В Європу імбир був привезений з південно-азійських країв ще в Середні століття.

Рослина отримала широке застосування, як в кулінарії, так і в медицині (пасти, настойки, екстракти, порошки, відвари) за рахунок величезної кількості корисних речовин, у ньому містяться.

Корінь імбиру. Корисні властивості

Корінь імбиру багатий кремнієм, залізом, фосфором, вітамінами груп В, цинком, олеїнової кислотою, лінолевої і нікотиновою кислотою, магнієм, амінокислотами, марганцем, аспарагін, германієм, натрієм і калієм, хромом, каприлової кислотою, холін, ефірними маслами.

Корінь імбир показаний людям, страждаючим відрижкою, блювотою, застудою, нетравленням шлунка, проблемами з печінкою. Рослина робить благотворний вплив на щитовидну залозу. Дуже дієвий для зниження рівня холестерину в крові. Існує поширена думка про імбир, як про профілактичний засіб від онкології.

Взагалі продукт має неймовірно широким спектром дії. Описати його в «двох словах» неможливо. Ароматичний, відхаркувальний, тонізуючий, протизапальний, судинорозширювальний, жовчогінний, слюно- і потогінний, противиразковий. Всі ці характеристики відносяться до досліджуваного нами рослині.

Тут перерахована більша частина корисних властивостей імбиру, але озвучений далеко не весь список його достоінств.Імбірь не дарма прозвали в народі «чудо-коренем».

Хотілося б окремо відзначити здатність рослини виводити токсини і шлаки з організму. Шлаки і токсини — це гарантія розвитку, різного роду, захворювань. Імбир нещадно знищує шкідливі речовини, «розпалюючи травний вогонь».

Систематичне вживання імбиру в їжу захистить і вбереже ваш організм від інфекцій, бактерій та інших шкідливих для здоров’я мікроорганізмів.

Корінь імбиру в кулінарії

Корінь імбиру в кулінарії використовують в консервованому вигляді, сушеному і свіжому. Буває імбир мелений і шматочками. Іноді корінь зацукровують і роблять з нього цукати — для цього необхідно спочатку ліквідувати шкірку рослини, а потім потримати імбир в холодній воді. Підготовлений корінь облити сиропом.

Корінь імбиру рубаний, подрібнений, тертий і цукати з імбирного кореня.

У «Країні Вранішнього Сонця», найчастіше, зустрічається маринований імбир. Його подають до суші як смакової приправи, додає пікантності. Імбир вносить пряні нотки і викликає апетит.

У літню пору дуже добре втамовують спрагу освіжаючі напої з імбиром. Одним з найсмачніших солодощів в яких міститься цей диво-корінь є імбирний пряник. Ця рослина входить до дієтичне та здорове харчування. так як робить їжу легкозасвоюваній і допомагає з переварюванням нашому шлунку.

Щоб поліпшити травлення, досить з’їдати щодня трохи імбиру.

Коли не можна вживати корінь імбиру

Однак у імбиру є як протипоказання, так і побічні ефекти. З протипоказань: гастрит, виразкова хвороба шлунка, печінкова недостатність, гепатит, цироз печінки. При геморої, так само, не варто захоплюватися імбиром, так як він розріджує кров, і підсилює будь-які кровотечі.

При підвищеному артеріальному тиску і хворобах серця від імбиру потрібно відмовитися.

Пробкові ефекти при вживанні імбиру проявляються досить рідко, але все ж про них краще знати заздалегідь. А саме — алергічні реакції у вигляді шкірного висипу, здуття живота, може викликати парадоксальну реакцію у вигляді нудоти, печії. При вживанні свіжого імбиру, можливі запори.

Корінь імбиру потрібно вживати в міру. Якщо ви раптом помітите якісь побічні ефекти від його споживання, то обов’язково зверніться до лікаря і припиніть вживати імбир в їжу.

«Корінь імбиру. Позитивні і негативні сторони «чудо-кореня» ».

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!