Картопля з беконом

Картопля з беконом

Картопля з беконом

Про свою любов до печеної картоплі я вже згадував. Рецепт цієї страви я кілька разів зустрічав в ЖЖ, але ніяк не доходили руки запекти картоплю з беконом. Але, будучи недавно на Дні народженні мого друга Дмитра, мене пригостили цим самим стравою.

Сказати, що мені сподобалося, значить, нічого не сказати. Пора перейти безпосередньо до рецепту.

Інгредієнти для картоплі з беконом:

перець

спеції за смаком

Приготування картоплі з беконом:

Начистити картоплі. Щоб вона не псувалася, можна залити її холодною водою. Перед формуванням страви, включити духовку для нагрівання до 180 градусів Цельсія. Нарізати бекон, як показано на фотографії.

Чи не ріжте відразу весь бекон, поступово нарізайте необхідну кількість.

Зробити поперечні надрізи в картоплі. Чи не дорізаючи до кінця 7-10 мм. На мій смак, оптимальна відстань між надрізами 7 мм. У надрізи вставити скибочки бекону. Додати спеції за смаком. Можна посолити, але не обов’язково — сало солоне і передасть свою сіль картоплі.

Картоплю, нафаршировану беконом загорнути у фольгу.

Подавати картоплю можна прямо у фользі. Ця страва відмінно справляється зі статусом святкового, але тоді його правильніше назвати: «Картопля з беконом». І звичайно підходить для звичайної вечері. Як і у випадку із звичайною печеної картоплею, мені найбільше сподобалося нарізати це блюдо уздовж вже зроблених надрізів і перед вживанням додавати трохи кам’яної солі.

Приємного апетиту.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!