Калорійність риби. Калорії в рибі смаженої, червоною, вареної …

Калорійність риби. Калорії в рибі смаженої, червоною, вареної ...

Калорійність риби. Калорії в рибі смаженої, червоною, вареної, сушеної, в’яленої.

Скільки калорій міститься в рибі смаженої, червоною, вареної, сушеної риби, в’яленої? Яка рибна калорійність? Раніше населення нашої країни не особливо приділяло свою увагу рибі. Так, час від часу ми все робили холодець з риби, однак повноцінно рабу мало хто вживав. Сучасні тенденції до здорового харчування приводять нас до того, що м’ясо поступається свої позиції, а на перше місце виступає риба, як дуже корисний і цінний продукт. У рибі містяться всі необхідні людині речовини.

Так що нам необхідно ще більше піклуватися про те, що ми їмо, адже найчастіше людина звертає увагу не тільки на харчову і вітамінну цінність продукту, скільки на його зовнішній вигляд. А риба разом з тим ще й досить мало калорійна, якщо порівнювати її з м’ясом. На відміну від м’яса вона ще й набагато більш живильна.

З причини того, що багато людей сьогодні намагаються харчуватися правильно, намагаються тримати під контролем свою вагу, то риба є для них просто знахідкою!

Ще один очевидний плюс риби — в ній набагато більше користі, ніж, скажімо в м’ясі. Крім того і перетравлюється в нашому тілі швидше і краще. Не варто бездумно заповнювати свій шлунок їжею, від якої можна швидше і ситніше наїстися.

Вашому тілу необхідні в першу чергу вуглеводи, жири і білки, мінерали і вітаміни, інакше, якщо всього цього буде бракувати, ваш організм почне часто хворіти.

Якщо вашою метою є правильне і регулярне харчування, то обов’язково включіть в свій раціон рибу. Нехай риба ця буде смажена, сушена чи варена — все ж риба є риба. Хоча все ж корисно буде знати деяку калорійність основних видів риб, приготованих різними чином.

Калорійність риби безпосередньо залежить від її сорту (адже існують дієтичні сорти риби а також сорти жирні) або ж від методу її приготування (в смаженої калорій явно буде більше, ніж у вареній). Також неоднаково і кількість корисних речовин в різних сортах риби, яке стає набагато менше ще й після того, як риба буде піддана термічній обробці.

От скажімо, якщо брати смажену рибу, то в залежності від сорту у неї також буде своя калорійність. На сто грамів смаженої риби можна розраховувати у минтая, на сімдесят кілокалорій, у ставриди на сто дев’ятнадцять, у тріски на п’ятдесят дев’ятій, у тунця на двісті дев’яносто шість, у щуки і судака на сімдесят дві, у хека на вісімдесят шість, у мойви на сто п’ятьдесят сім, у камбали на дев’яносто, у горбуші на сто сорок сім кілокалорій.

Дещо інший калорійністю відрізняється риба копчена та солона. Наприклад, червона риба не відрізняється маленькою калорійністю. У горбуші міститься близько ста шістдесяти дев’яти калорій, а в форелі двісті двадцять сім, а в сьомзі — двісті сорок кілокалорій на сто грамів продукту.

Оселедець є володаркою ста сорока п’яти, скумбрія ста п’ятдесяти, килька ста п’ятдесяти чотирьох кілокалорій на сто грамів.

А ось копчена тріска, скажімо, має всього сто п’ятнадцять кілокалорій.

В’ялена риба має велику кількість калорій. Приміром, в’ялена вобла володіє двомастами тридцятьма п’ятьма кілокалоріями, а в’ялений лящ — двомастами двадцятьма однієї.

Проаналізувавши все вищесказане, ви повинні були зрозуміти, що як тільки обробка риби збільшується, то автоматично збільшується і її калорійність. У середньому ви можете розраховувати на збільшення калорій на двадцять п’ять відсотків. Так що вам потрібно ретельно розробити меню своєї дієти, якщо ви хочете включити в неї рибу.

Якщо ви вирішите, що вам ліньки дотримуватися дієти, адже для цього потрібно щось продумувати, вигадувати та інше, то нагадаємо вам ще й про те, що результативність рибної дієти надзвичайно велика.

Крім того, вживаючи регулярно рибу, ви автоматично охороняєте свій організм від величезної кількості хвороб. Приміром, споживаючи рибу, ви можете уникнути появи коронарної хвороби серця. А ще цей продукт у багато разів покращує опірність організму, його стійкість до хвороб, підвищує імунітет.

Навіть звичайнісінька консерва містить цілком велика кількість кальцію, якого потребує наш організм.

А що стосується самого корисного способу приготування їжі — то це, само собою, варення. Так ви збережете найбільш корисні якості риби, при цьому вона не отримає додаткових жирів у вигляді масла. Приміром, варена зубатка має калорійність в сто чотирнадцять кілокалорій на сто грамів продукту, камбала — сто три, лящ — сто двадцять шість, минтай — сімдесят дев’ять, минь — дев’яносто дві, осетер — сто сімдесят дев’ять, палтус — двісті шістнадцять, скумбрія — двісті одинадцять, судак — дев’яносто сім, тріска — сімдесят вісім, хек — дев’яносто п’ять і щука — дев’яносто вісім кілокалорій.

Якщо ви захочете не просто включити рибу в свій раціон, але і дотримувати рибну дієту, наведемо вашій увазі наступний варіант рибної дієти.

Дотримуватися такої дієти рекомендується близько десяти днів, не більше.

Для складання меню зупиніться на наведеному нижче варіанті.

Отже, з ранку вам дозволено випити два кухлі чаю (бажано зеленого і обов’язково без додавання цукру), далі склянка знежиреного натурального йогурту, з’їсти одне або два курячих відварних яйця, а в самому кінці прийому їжі з’їсти одну таблетку аскорбінки.

Протягом ланчу (так називається наш другий сніданок) можна пити багато чистої води, з’їсти трохи вареної риби з сирими овочами у вигляді салату або просто нарізаних на часточки. Віддавайте перевагу овочам зеленого кольору. Крім цього можна з’їсти кілька свіжих фруктів.

В обідню прийом їжі можна з’їсти до 250-ти грамів будь-яким способом приготовленої риби (тільки не вареної, тому що ми її їли вже в попередній прийом їжі), а як гарнір використовуйте овочі. Запиваємо їжу двома кружками чистої води. Ще можете з’їсти баночку знежиреного натурального йогурту або розведений водичкою лимонний сік.

У вечірній прийом їжі рекомендується прийняти таку ж їжу, як і в обідню прийом їжі.

Фахівці рекомендують випивати протягом усього дня велика кількість води (не менше півтора літрів в день). Так через десять днів такого харчування ви зможете скинути від трьох до п’яти кілограмів зайвої ваги.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!