Качка по-пекінськи

Качка по-пекінськи

Качка по-пекінськи

Інгредієнти для рецепта Качка по-пекінськи

Інгредієнти

Щоб приготувати качку по-пекінськи потрібно:

1 велика качка (2,5-3 кілограм), 1/4 склянки сухого хересу або рисового вина, морська сіль, чотири столові ложки меду, одна столова ложка кунжутного масла, п’ять столових ложок соєвого соусу, одна столова ложка імбирного порошку, одна столова ложка свіжомеленого чорного перцю, 1чашка води;

З кухонного начиння нам знадобляться: друшляк, 2 обробні дошки і 2 гострих ножа (для качки і овочів), велика тарілка і грати або пляшка (для підготовки качки), 2 столові і 1 чайна ложка, фольга, деко з гратами, довга вилка, піала для соусу, пензлик; миска для млинцевого тесту, віночок, сковорідка і лопатка для випікання млинців.

Як приготувати рецепт Качка по-пекінськи?

Приготування

Заморожену качку необхідно розморозити. Краще робити це поступово. Спочатку вийміть її з морозильної камери і добу витримаєте в холодильнику при температурі +3. +4 С. після цього ще на 10-12 годин залиште її відтавати при кімнатній температурі.

Коли качка остаточно розморозиться, відріжте ножем або ножицями для птиці верхні фаланги крил.

Приберіть з качки весь зайвий жир — його найбільше в районі шиї і гузки. Жир, який знаходиться під шкірою, після правильної обробки розтопиться і витече під час запікання в духовці.

Готувати качку потрібно починати за добу до її подачі на стіл. Закип’ятіть повний чайник води, підвісьте качку за шию (краще на гак, але можна і просто тримати вертикально) і обдайте її окропом так, щоб шкіра качки побіліла.

Дайте воді стекти, промокніть качку насухо паперовим рушником. Візьміть сухий херес або китайське рисове вино, натріть їм качку зовні і всередині. Залиште її полежати 5-10 хв.

Тепер візьміть крупну морську сіль і натріть нею качку — теж зовні і всередині. Після цього качку потрібно на 12 годин помістити в холодильник, нічим не закриваючи. Краще всього, якщо вона буде перебувати у вертикальному положенні — підвішена або насаджена, наприклад, на пляшку.

З качки витікатиме кров, так що під неї потрібно поставити тарілку.

Через 12 годин вийміть качку з холодильника і змастіть її зовні дві столові ложки меду. Мед повинен бути розподілений по поверхні тонким рівномірним шаром. Знову покладіть її в холодильник (знову-таки переважно у вертикальному положенні) — хай вона підсихає ще 12 годин.

Нагрійте духовку до 190 С. Покладіть качку грудкою вгору на решітку, під якою закріплений деко. Налийте в деко склянку холодної води і накрийте качку фольгою так, щоб щільно закритій виявилася вся конструкція разом з деком. Поставте її в розігріту духовку на 1 годину.

Змішати імбир з кунжутним маслом, перцем і соєвим соусом так, щоб вийшла густа маса. Вийміть качку з духовки, зніміть фольгу і приберіть деко з рідиною. Пензликом рівномірно обмажте качку вийшла масою.

Збільште температуру духовки до 260 С. Помістіть качку на решітці назад в духовку на 25 хв. Слідкуйте, щоб вона не пригоріла!

Вийміть качку з духовки і змастіть сумішшю дві столові ложки меду з одна столова ложка соєвого соусу. Вимкніть вогонь і включіть гриль. Поставте качку на решітці в нижню частину духовки на 5-10 хв. до утворення хрусткої скоринки. Вийміть качку з духовки, дайте охолонути.

Акуратно зріжте все м’ясо з кісток і поріжте його невеликими шматочками, щоб скоринка виявилася на кожному.

Приготуйте тісто для млинців. Змішайте борошно з водою і яйцем так, щоб не було грудочок. перешкодити, поступово додайте молоко і дві столові ложки рослинної олії. Дрібно поріжте зелену цибулю і покладіть його в готове тісто.

Випікайте дуже тонкі млинці (краще взяти сковороду з антипригарним покриттям, щоб смажити їх без масла).

Поріжте зелений лук. Огірки очистіть від шкірки і насіння, поріжте тонкими довгими смужками і залиште на паперовому рушнику, щоб стік зайвий сік. Візьміть млинець, змастіть невеликою кількістю соусу "хой-син", Зверху покладіть начинку — лук, огірок і власне качку, скрутіть млинець і — смачного!

Справедливості заради треба сказати: для приготування класичної пекінської качки потрібні речі, які в нашому розпорядженні частенько відсутні, — дров’яна піч, пристрій для продування качки і ячмінна патока. Тим, кому важливо дотримуватися букви стародавніх рецептів з точністю до останнього ієрогліфа, навряд чи має сенс є качку по-пекінськи де-небудь за межами Великої Китайської стіни. Менш трепетні товариші, сподіваємося, погодяться з варіантом, адаптованим до сучасної кухні.

Головне, щоб неподалік від вас розташовувався китайський магазинчик, у якому можна було б купити соус "хой-син", Оскільки його не можна ні зробити самостійно, ні замінити. У ресторанах качку продувають компресором, щоб жирна шкіра відокремилася від м’яса і при запіканні стала тоненькою і хрусткою. У деяких закладах подають тільки цю саму шкіру, припасів не менше смачне, на наш погляд, м’ясо для службових цілей. А каркас разделанной качки використовується в якості сировини для качиного бульйону.

Всі разом це називається "качка трьома способами". З приводу продування. Окремі відчайдухи пристосовують під цю справу в домашніх умовах велосипедний насос.

Якщо вам вдасться герметично поєднати шланг з качиним горлом, нам залишиться тільки позаздрити.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!