Качка по-пекінськи

Качка по-пекінськи

Качка по-пекінськи

"Чи не молодець той, хто не побував на Великій китайській стіні; а той, хто не скуштував качки по-пекінськи, випробує величезна жаль"

Р. Ніксон

Пекінська смажена качка або Бей Джин Хао — це саме знамените блюдо в Пекіні має давню історію. Ще в період династії Мін, 4 століття тому. До імператорського столу селяни спеціально вирощували самих жирних і ніжних качок.

Під наглядом кухаря птицю спеціально потрошили, обскубують, накачували повітрям і, змастивши шкіру солодовим цукром, підвішували для просушки на вітерці.

Качку по-пекінськи готують двома способами. Перший спосіб — це коли качка смажиться в подвершенном стані над вогнищем, вогонь якого дають дрова фінікового, персикового, грушевого або інших фруктових дерев. У такої качки шкірка хрумка, червона і блищить, а м’ясо ніжне з приємним смаком і виливає аромат фруктового дерева. І саме за цю корочку, качку по-пекінськи, називають перлиною світових делікатесів.

Другий спосіб — це коли качка смажиться в закритій печі. Температура в печі спочатку буває високою, а потім поступово її знижують. У качки, спеченої таким способом шкіра хрустка, а м’ясо, хоча й жірновато, але не нудотний і дивно апетитне. Є ще один спосіб, який називається "Чаша", Це коли качку протикають величезною виделкою і смажать, утримуючи над вогнем.

Але в процесі більш ніж столітнього розвитку найбільш оптимальними були визнані тільки два способи, які і застосовують зараз. Перший — це качка, смажена в печі в підвішеному стані, і другий — качка, смажена, а по суті, запечена в закритій печі. Хоча смак у цих приготованих по-різному качок має свої особливості, але вся заковика якраз і полягає в "способах смаження", І тому дане блюдо називається "смажена качка по-пекінськи".

Кількість порцій: 4-6

Час приготування: більше 2 днів

Спосіб приготування: жарка. маринування. в духовці. охолодження

Складність: для підготовлених

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!