Як засолити скумбрію будинку

Як засолити скумбрію будинку

Як засолити скумбрію будинку

Привіт, друзі.

у мене є рецепт сухий засолювання риби, там ми солили сардини [Ви повинні бути зареєстровані і підключені. щоб бачити це посилання]. але я вирішила поставити і цей рецепт з скумбрією окремо.

Іорданочкі мене зрозуміють, знайти тут солону рибу на наш смак складно (а на мій смак практично неможливо).

Можна звичайно рвонути в Російський магазин, але там ціни реально кусаються. Рибку вдосталь не поїси, швидше будеш ласувати.

А тут чутками земля повниться.

Розповіли добрі люди, де можна знайти скумбрію заморожену в арабських землях!

Правда вона не така жирна як мені попадалася в Мінську, але все одно виходить смачна.

Як засолити скумбрію будинку

— 2 заморожені скумбрії

— 4 лаврові листки

— 2 ст.л солі

— 1 ст.л цукру

— 1/3 ч.л меленого чорного перцю (можна менше-більше або замінити перцем горошком)

— 1 ч.л коріандру в зернах

1) Рибу викласти з морозилки і дати їй трохи відтанути. Точніше трохи зігрітися.

Розморожувати не потрібно!

Ставимо ніж під 45 градусів і зрізаємо з одного боку голову до половини, переварачіваем тушку і зрізаємо так само з другої сторони.

Голову викидаємо котам.

Робимо розріз на рибному черевці і дістаємо ще заморожені нутрощі.

Саме поки риба заморожена зробити це легко і найбільш чистішим.

Відокремлюємо молоку або ікру — інше в сміття.

Ріжемо рибу на шматки 1-1,5 сі завтовшки. Складаємо в тарілку і йдемо мити під холодною водою.

Гарненько вимивайте тонку чорну плівку на черевці зсередини і місце у хребта — там постійно є згустки крові.

2) Змішуємо сіль і цукор, додаємо перець і ламаний лавровий лист. Коріандр потовкти у ступці.

Рибку обсушили від зайвої води після купання і починаємо солити.

3) Беремо поліетиленовий пакет. Дуже зручно використовувати, а потім і мити не потрібно — відразу в сміття

Вмочаємо вологі пальці в пряних сольову суміш і змащуємо шматок риби з усіх боків і зсередини.

Кладемо в пакет.

Наступний шматочок. з спермою та ікрою чинимо так само.

Видаливши зайве повітря, зав’язуємо пакет вузлом і відправляємо в холодильник.

4) засолюють рибу добу-дві. 24 або 48 годин.

За цей час 2-4 рази пареворачіваем пакет. щоб утворився расоол гарненько потрапив на всі шматочки риби.

Через добу пробуємо шматочок. Якщо ок — одразу їмо.

Якщо здається що солі мало, то залишаємо ще на добу. Вона просолитися сильніше.

Бажано цю рибку з’їсти протягом наступної доби — двоє.

Якщо не встигли з’їсти, то просто перекладіть в чистий сухий пакет просолені шматочки і заморозьте.

Подаємо рибку

Класичний російський варіант з арабським акцентом (без алкоголю і газетка арабська)

Смачного

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!