Як спекти «Сметанник»?

Як спекти «Сметанник»?

Як спекти «Сметанник»?

Хоча в даний час існує безліч різноманітних десертів і тортів, «Сметанник» довгий час залишається одним з найпопулярніших і затребуваних. Його краса в тому, що при використанні цілком доступних інгредієнтів, ви отримуєте приголомшливого смаку торт, яким запросто можна нагодувати велику кількість гостей.

Рецептів приготування торта «Сметанник» існує безліч, і якщо ви ще не пробували самі готувати цей десерт, ми розповімо, як спекти торт «Сметанник» з різними начинками.

«Сметанник» зі згущеним молоком

Інгредієнти:

Для тіста:

  • борошно — 4 ст .;
  • сметана — 500 г;
  • цукор — 2 ст .;
  • ванільний цукор — 25 г;
  • какао — 1 ст. ложка;
  • сода — 1/3 ч. ложки;
  • рослинне масло — для змазування.
  • Для крему:

    • жирні вершки — 250 мл;
    • сметана 25% — 600 г;
  • варена згущене молоко — 1 банка.
  • Для глазурі:

    • вершки — 200 мл;
    • шоколад — 200 г.

    Приготування

    Змішайте сметану із звичайним і ванільним цукром, після чого додайте до них борошно з содою. Вийшло тісто поділіть на 2 частини: одну з них з’єднайте з какао і розділіть навпіл, а другий просто поділіть на 2 частини. З кожної половинки зробіть корж.

    Для цього по черзі вилийте тісто в змащену форму і помістіть її в духовку, розігріту до 180 градусів, на 10-15 хвилин.

    Збийте міксером вершки, потім додайте до них згущене молоко, продовжуючи збивати, а в кінці — сметану. Змастіть кожен корж кремом, і викладіть один на інший, чергуючи їх за кольором. З боків торт теж намажте кремом і відправте його в холодильник на 5-6 годин.

    Шоколад розтопіть на водяній бані, з’єднайте його з вершками і перемішайте, щоб вийшла однорідна маса. Залийте торт глазур’ю і поставте його в холод, щоб вона застигла.

    Торт «Шоколадний сметанник»

    Якщо ви любите шоколад, то простий рецепт торта «Сметанник» з використанням какао буде вам до смаку, а його приготування не забере багато сил.

    Інгредієнти:

    Для тіста:

    • сметана — 1 ст .;
    • цукор — 1 ст .;
  • борошно — 2 ст .;
  • яйця — 2 шт .;
  • какао — 2-3 ст. ложки;
  • сода — 1 ч. ложка;
  • трохи оцту, солі і ваніліну.
  • Для крему:

    • сметана — 70 г;
    • какао — 5 ст. ложок;
    • цукор — 5 ст. ложок;
  • вершкове масло — 100 г.
  • Приготування

    Збийте цукор з яйцями, потім додайте до них сметану, сіль, соду, погашену оцтом, ванілін, борошно і какао. Гарненько все перемішайте і замісіть тісто. Вилийте його в змащену форму і поставте в нагріту до 180 градусів духовку приблизно на 30 хвилин.

    Дайте коржу охолонути і розріжте його вздовж на дві частини.

    У цей час зробіть крем. Сметану, цукор, какао і масло з’єднайте в каструлі і на маленькому вогні доведіть до кипіння, постійно помішуючи. У вас вийде однорідна маса. Коли крем охолоне, змастіть їм коржі і поставте на ніч у холодильник.

    При бажанні можна прикрасити торт горішками або марципанами.

    Сметанник з вишнею

    Коли на вулиці літо, а ви чекаєте гостей або хочете порадувати домашніх смачним десертом, торт «Сметанник» з вишнею — просто безпрограшний варіант.

    Інгредієнти:

    • яйця — 4 шт .;
    • борошно — 300 г;
    • сметана — 200 г;
    • цукор — 200 г;
    • сода — 1 ч. ложка;
  • ванілін — 1 пакетик;
  • свіжа вишня — 1 ст.
  • Приготування

    Яйця збийте з цукром, додайте до них сметану, продовжуючи збивати, а після цього ванілін, соду і борошно. Змішайте всі і ваше тісто готове. Вишні помийте, видаліть кісточки і з’єднайте з кількома ложками цукру.

    У змащену маслом форму вилийте половину тіста, зверху викладіть вишні з цукром і залийте їх залишками тіста. Надішліть торт на 40 хвилин у духовку і випікайте перші 20 хвилин при 200 градусах, а другий — при 160. У цьому десерті можна також використовувати морожену або консервовану вишню.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!