Як приготувати торт «Пташине молоко» вдома?

Як приготувати торт

Як приготувати торт "Пташине молоко" дома?

ТОРТ ‘Пташине молоко’

Візьміть 130 грамів вершкового масла і дуже акуратно, ні в якому разі не доводячи його до кипіння, розтопіть в мисці. У теплу олію (не гарячою) всипте один стакан цукрового піску і гарненько розітріть цю масу дерев’яною ложкою, а потім вбийте туди по черзі три яйця, так вони будуть легше розмішуватися. Потім в окрему чашку покладіть половинку чайної ложки соди і налийте на неї кілька крапель оцту, можна самого звичайного, а можна і яблучного, ролі не грає.

Після того, як сода пошипить, тобто погаситься, влийте її в тісто, знову розмішайте і в найостаннішу чергу всипте туди ж склянку борошна. Тесту у вас вийде не дуже багато, але не

бійтеся, цього вистачить, воно дуже добре підійде в грубці, а потім у цьому торті

тісто не найголовніше.

Якщо у вас немає спеціальної форми зі знімними боками для випікання торта, то чи не

засмучуйтеся, згодиться і звичайнісінька сковорода, тільки дно у неї має бути

рівним, а не увігнутим від часу. Лист пергаменту, або кальки, або самий звичайний

зошита листок, промажте рослинним маслом і покладіть в сковороду, примніть

його, розрівняйте на згинах і зріжте виступаючі над бортиками краю паперу. У

вас вийшла знімна (з сковороди) форма. Будь-які коржі для торта піч краще на

такому папері, а то хіба мало, тісто пригорить або пристане до дна, отскребать його

потім, та й форма виробу може від цього постраждати, а тут відірвав папір від

Ось в таку форму вилийте половину вашого тесту і поставте в добре прогріту

духовку. Випікати коржі потрібно при температурі 200-210 градусів. Коли вам

здасться, що корж спікся, дістаньте його з печі і проколіть в самому товстому

місці сірником або дерев’яною зубочисткою. Якщо до неї нічого не прилипло, отже,

все готово. Тоді візьміться за краї паперу, краще чотирма руками і витягніть

корж з сковороди. Покладіть його остигати. Папір від нього можна відірвати відразу,

якщо добре відстає, а можна і коли корж охолоне. На новій кальці спечіть

другий корж. Остиглі коржі розрізати вздовж гострим ножем, а, якщо вмієте, то

ниткою.

А ось тепер найголовніше — крем. Налийте в каструльку дві склянки холодного

молока і всипте в нього три столові ложки манної крупи. Так, так, манної крупи!

Тільки не кричіть від обурення, вас ніхто не обманює і не сміється над вами,

ніби це перше квітня! Це серйозно! Ніхто й не зрозуміє, що цей крем зроблений

з манної каші, та й ви самі про це скоро забудете.

Якщо ви вирішили продовжити експеримент, то дійсно зваріть манну кашу на

повільному вогні, постійно помішуючи її, щоб не було грудочок. Ще раз уточнюю,

молоко спочатку має бути холодним, тоді каша буде ніжною. Каша повинна

вийде густий. Остудіть її.

На тертці натріть один лимон разом зі шкіркою і розмішайте його разом з манною

кашею. Не поспішайте, поки нічого смачного не відбувається.

В окремій мисці розітріть знову ж дерев’яною ложкою 300 грамів вершкового

масла і один стакан цукрового піску. Ось тепер в кашу починайте додавати

невеликими порціями солодке масло і гарненько вимішувати. Буквально на очах

ваша каша почне перетворюватися на пишний, сріблястий крем.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!