Як приготувати смачні десерти з морозива.

Як приготувати смачні десерти з морозива.

Як приготувати смачні десерти з морозива.

Отже, ознайомившись зі статтею Як приготувати морозиво з ягід. Заморожений сік і фруктовий лід, читачі Будинку Рад змогли освоїти мистецтво приготування фруктового морозива. Ну а стаття Як приготувати морозиво. Морозиво «Мокко», шоколадне, сирне, йогуртовое, крем-брюле та триколірне морозиво не могла залишити байдужими тих, хто цінує екзотичне морозиво.

Я ж пропоную піти далі і навчитися готувати смачні і незамінні в літню спеку десерти з морозива. Ви ж хочете дізнатися, яким багатогранним може бути смак морозива при поєднанні з різними продуктами? Тоді — за справу!

Десерт з бананів і морозива.

Інгредієнти:

4 банана

2 столові ложки подрібнених горіхів (підійдуть волоські)

200 гр. ванільного або шоколадного морозива (можна домашнього приготування)

130 гр. чорного шоколаду

50 гр. вершкового масла

150 гр. цукру

1 столова ложка апельсинової цедри

Спочатку потрібно приготувати шоколадний соус. Для цього розтоплюємо на водяній бані шоколад і 30 гр. вершкового масла. З їдальні ложки цукру з додаванням невеликої кількості води робимо цукровий сироп і виливаємо його в шоколадний соус. Або ж просто всипаємо в соус цукор і розмішуємо до розчинення.

Тепер робимо апельсиновий сироп: цедру апельсина змішуємо з 150 гр. цукру, додаємо 1 столову ложку води і прогріваємо. Додаємо 20 гр. вершкового масла і 2 столові ложки води, все перемішуємо і через пару хвилин знімаємо з вогню. Цедру дістаємо з сиропу і викидаємо.

Кожен банан розрізаємо вздовж на дві частини. На нижню половинку банана кладемо шар морозива, зверху накриваємо другою половинкою банана. Поливаємо банани з морозивом двома видами соусу, — шоколадним і апельсиновим.

Зверху посипаємо наш десерт подрібненими горіхами.

Шоколадний десерт з печива і морозива.

Інгредієнти:

Морозиво 400 гр.

Шоколадне печиво 250 гр.

Масло вершкове 80 гр.

Шоколад чорний 100гр.

Цукрова пудра 1 стол. ложка

Десерт з млинців і морозива.

Інгредієнти:

Борошно 1-1,5 склянки

Молоко 1 літр

Яйця 2 штуки

Цукор 4 столові ложки

Щіпка солі

Вишня або смородина (свіжа або заморожена) 1 стакан

Морозиво 200 гр.

Нам потрібно спекти кілька млинців. З борошна, молока, яєць, 2 столових ложок цукру і солі робимо однорідне по консистенції рідке тісто, і випікаємо на розігрітій сковороді млинчики. Даємо млинців трохи охолонути. Тим часом, ягоди приварюють з 50 мл. води і даємо настоятися. Одержаний сироп зливаємо, додаємо в нього 2 столові ложки цукру і кип’ятимо на повільному вогні кілька хвилин.

Сироп повинен трохи загуснути. Відставляємо його остигати.

На тарілку кладемо по два млинчика, згорнутих куточком, зверху на кожен викладаємо по кульці морозива. Млинці та морозиво поливаємо ягідним сиропом і запрошуємо всіх, хто є поблизу, продегустувати це диво.

Десерт з фруктового желе і морозива.

Вишня або інші ягоди 500 гр.

Желатин 25 гр.

Морозиво (краще шоколадне) 250 гр.

Чорний шоколад 50 гр.

Відкладаємо стакан красивих, цілих Вишеньок, а решта вишні моєму і варимо 5 хвилин в 1 літрі води. Даємо вишням настоятися хвилин 30. Після цього, проціджуємо вийшов вишневий сік через сито, додаємо в нього цукор і доводимо до кипіння. Згідно з інструкцією на пакетику, вводимо в сік желатин (желатин може бути швидко розчинним чи ні). У високу форму або харчовий контейнер (переважно прозорий), виливаємо майбутнє желе. У нього додаємо пів склянки вишень без кісточок.

Вони повинні потонути в ще не застиглому желе. Постарайтеся розподілити вишні рівномірно. Коли желе застигне, викладаємо на нього все морозиво. Зверху трьом шоколад. Ну і, в завершенні приготування нашого десерту, прикрашаємо його рештою вишеньками.

Наш десерт з желе і морозива готовий!

Десерт з морозива для дітей «Сюрприз».

Цей десерт порадує ваших діток та їх гостей, які прийшли на день народження або просто в гості.

Інгредієнти:

Морозиво пломбір 500гр.

Мармелад кольоровий 50 гр.

Шоколад молочний 50 гр.

Арахіс (Не солоний) 50 гр.

Діткам скажіть, що в морозиві захований їстівний скарб з дорогоцінних каменів, їх треба все знайти і з’їсти. Ось побачите, малюки будуть з радістю «відшукувати» і з’їдати заховані в морозиві ласощів.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!