Як приготувати швидкий пиріг

Як приготувати швидкий пиріг

Як приготувати швидкий пиріг

Іноді в гості несподівано приходять друзі, родичі або ж колеги, і треба б їх чимось пригостити, але немає нічого готового і в такому випадку на допомогу може прийти швидкий пиріг. Його можна приготувати за відносно невеликий проміжок часу. що дуже важливо для того щоб гості не нудилися в тривалому очікуванні. При цьому хочеться отримати не тільки швидкий десерт, але також і красивий, смачний і апетитний.

На сьогоднішній день існує досить-таки велика кількість різноманітних рецептів пирогів і інших солодощів і випічки, які можна приготувати швидко і легко. Деякі вважають, що приготування солодкого пирога, причому практично будь-якого, є справою, яка вимагає великої кількості часу і сил, але це твердження є в корені помилковим. Але все ж через нього багато хто віддає перевагу вже готовим солодощів, наприклад, шоколадкам, печінкою, бісквітів в упаковках та іншим десертним продуктам.

Але можна сказати, що дуже даремно, тому що існує маса рецептів, які дають можливість швидко приготувати ароматні і смачні пироги, при цьому дуже просто. Таким чином, на заготовку тіста і основи доведеться витратити всього лише близько восьми хвилин. Такий швидкий пиріг припаде до смаку практично кожному любителю солодкого. тому що він є не тільки простим у плані приготування, але і смачним.

Для приготування ягідного пирога, заснованого на тесті з кефіру, потрібно 200 грам борошна, 140 грам вершкового масла, 100 мл кефіру, 100 грам цукру, яйце, ложку ваніліну, а також розпушувача. В начинку необхідно буде покласти 400 грам ягід і приблизно 60 грам цукру. Для того щоб приготувати смачний і швидкий пиріг легко і швидко, необхідно в першу чергу розім’яти масло і збити його з цукром, після чого туди додається яйце і виливається кефір.

Потім треба висипати в цю суміш вже муку, перемішану з розпушувачем і ванільним цукром. Все це перемішується до однорідної маси. Далі форма для майбутнього пирога змащується за допомогою рослинного масла, в неї виливається тісто, куди вкладаються заготовлені раніше ягоди і засипаються цукром. Потім потрібно поставити пиріг в розігріту приблизно до 200 градусів духовку приблизно хвилин на 25.

Таким чином, всього за півгодини можна отримати смачний пиріг, в якому, до речі, можна використовувати замість ягід фрукти. як консервовані, так і свіжі.

Також можна приготувати і швидкий цитрусовий пиріг, для якого потрібно 200 грам пшеничного борошна, 150 грам цукрового піску і маргарину, 2 чайних ложки розпушувача, 3 яйця, а також сік одного апельсина і цедру одного лимона. Готувати такий цитрусовий пиріг зовсім нескладно. Для початку потрібно натерти лимонну цедру на дрібній тертці, потім розтопити маргарин, ретельно збити яйця і цукор. Борошно в той же час просівається для насичення киснем і перемішується з розпушувачем. Тому все це справа з’єднується між собою, перемішується до однорідної маси.

Необхідно змастити деко за допомогою якогось рослинного або ж вершкового масла, викласти туди заготовлене тісто.

Особливістю цього пирога є той факт, що випікати його можна тільки лише протягом п’ятнадцяти хвилин. Завчасно необхідно розігріти духовку до 180 градусів. Це робить пиріг по-справжньому швидким, але при цьому і дуже смачним і ситним. Якщо є варення з апельсина або лимона, то можна використовувати його в якості крему.

Треба розрізати готовий пиріг на окремі коржі, які промащуються за допомогою цього самого варення.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!