Як приготувати голубці в мультиварці?

Як приготувати голубці в мультиварці?

Як приготувати голубці в мультиварці?

Історія походження голубців заплутана і туманна. Крупу з м’ясом, загорнуті в листя, готували в Туреччині, Греції і навіть в Китаї ще до нашої ери. Але залишимо наукові суперечки вченим мужам, а самі просто зробимо голубці на вечерю.

Тим більше що на кухні є помічниця-мультиварка, готувати в якій одне задоволення.

Рецепт приготування голубців в мультиварці

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна — 1 шт .;
  • рис — 1,5 ст .;
  • фарш змішаний — 700 г;
  • паста томатна — 3 ст. ложки;
  • цибуля — 2 шт .;
  • морква — 2 шт .;
  • лист лавровий — 1 шт .;
  • м’ята сушена — 3 ч. ложки;
  • перець духмяний горошком — 4 шт .;
  • олія соняшникова — для смаження;
  • сіль, перецчерний мелений — за смаком.
  • Приготування

    Як зробити голубці в мультиварці? Для початку треба підготувати капустяне листя. Існує кілька способів:

    1. Качан капусти вранці помістити в морозилку, а ввечері дістати і дати відтанути при кімнатній температурі. Листя стануть м’якими, і качан легко буде розібрати. Великі розрізаємо на 2 частини, потовщення обрізаємо або відбиваємо ножем.
  • З качана вирізаємо качан, опускаємо його в окріп. У міру готовності розбираємо його на складові.
  • Якщо качан не надто щільний, відокремлюємо листя і відварюємо їх 15 хвилин в мультиварки при режимі «Варка на пару».
  • Нарізаємо кубиками цибулю, тремо на крупну тертку морквину. Обсмажуємо з додаванням олії на режимі «Випічка». Половину відкладаємо, решта разом з рисом і сушеної м’ятою (вона додасть голубців неповторний аромат) додаємо у фарш.

    Солимо, перчимо, добре перемішуємо.

    На підготовлені капустяні листи викладаємо начинку і загортаємо «конвертиками» або «кульочками».

    Як варити голубці в мультиварці? Укладаємо голубці в контейнер. Томатну пасту розводимо водою і заливаємо голубці так, щоб на палець їх покрило. Зверху викладаємо що залишилася зажарку. Додаємо лавровий лист, перець горошком, улюблену приправу.

    Закриваємо кришкою і готуємо при режимі «Гасіння» 2 години, після ще годину витримуємо на «підігріву».

    Як готувати голубці з грибами в мультиварці?

    Інгредієнти:

    • капуста білокачанна — 1 шт .;
    • крупа гречана — 300 г;
    • гриби свіжі — 300 г;
    • цибуля ріпчаста — 1 шт .;
    • морква — 1 шт .;
  • масло рослинне — для смаження;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком.
  • Приготування

    Включаємо режим «Випічка», нагріваємо і без масла викладаємо нарізані пластинками печериці. Коли з грибів піде рідина, доливаємо масло і смажимо до золотистого. Додаємо нарізану кубиками цибулю, перемішуємо. Через кілька хвилин кладемо натерту на крупній тертці моркву.

    Обсмажуємо овочі з грибами ще 5 хвилин. Засипаємо промиту гречку і доливаємо підсоленій воду на півтора сантиметра вище її рівня. Закриваємо кришку і переходимо на режим «Гречка».

    Далі мультиварка все зробить сама.

    У підготовлені листки капусти загортаємо пісну начинку. Злегка обсмажуємо голубці в олії на режимі «Випічка». Потім закриваємо кришкою, переходимо на «Гасіння» і терпляче чекаємо 2 години.

    Голубці в мультиварці на пару

    Капуста -кладезь вітамінів і мінералів. Щоб зберегти їх все — вибирайте частіше режим «Варка на пару».

    Інгредієнти:

    • капуста пекінська — 1 шт .;
    • фарш з кролика — 500 г;
  • бульйон м’ясний — 1 ст .;
  • масло рослинне — 1/3 ст .;
  • петрушка — 1 пучок;
  • сіль, перець чорний мелений — за смаком.
  • Приготування

    Начинка для цих ніжних голубців повинна бути дуже повітряної, тому пропускаємо фарш через м’ясорубку 2 рази. Замість кролика цілком підійдуть курячі грудки. Фарш солимо, перчимо, вливаємо бульйон (з кролика або курки) і збиваємо начинку блендером.

    Додаємо рослинне масло і знову збиваємо.

    Капустяне листя опускаємо на пару хвилин в окріп, і тут же під холодну воду. Товсті частини можна відбити ножем. На готові листя викладаємо по півтори столові ложки фаршу і загортаємо конвертиками. Готуємо в мультиварці на функції «Варка на пару» 30 хвилин.

    Подаємо гарячими зі сметаною і дрібно рубаною зеленню петрушки.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!