Як приготувати домашню ковбасу і де купити череву

Як приготувати домашню ковбасу і де купити череву

Як приготувати домашню ковбасу і де купити череву

Час приготування: Працюй:

Дорогі друзі, сьогодні поповнила цей пост новим рецептом домашніх яловичих печінкових ковбасок і записала відео слайд шоу цього рецепта. Бажаю приємного перегляду!

Цю статтю хочеться присвятити тому, як приготувати домашню ковбасу. Все частіше в популярних передачах лікарі твердять про те, що ковбаси, які ми купуємо в магазинах, приносять організму людини більше шкоди, ніж користь через що містяться в них нітриту натрію, консервантів, антиокислювачів і барвників. До того ж ковбаса шкідлива для здоров’я через великий вміст у ній жиру і солі.

Я не хочу стверджувати, що всі ковбасні вироби однаково погані і шкідливі для здоров’я. Може в деяких дорогих ковбасах, зроблених по совісті виробника та державному стандарту ви і уловите той Гостовский смак радянських часів. Просто хочу запропонувати вам зробити ковбасу самим в домашніх умовах з натуральної сировини і натуральній оболонки (кишок, їх ще називають утроби). На щастя, сьогодні не потрібно вдень з вогнем шукати кишки для ковбаси, чистити їх, а потім і кухню і шукати засоби, щоб позбутися неприємного запаху.

Ви можете наслідувати мій приклад і купити, а точніше замовити кишки, тобто натуральну оболонку, для приготування домашньої ковбаси. Напишу про це пізніше, після самих рецептів домашньої ковбаси.

За своїм складом і якістю домашня ковбаса буде перевершувати ту ковбасу, яку ви принесете з магазину. Ви завжди будете впевнені в її свіжості і що у вашій домашній ковбасі немає шкідливих речовин, барвників та консервантів. Так що, якщо ви за здоровий спосіб життя — приєднуйтесь!

Не дарма ж у всі часи ковбаса вважалася окрасою будь-якого святкового столу, рецепти цієї страви різноманітні, сам продукт смачний і поживний. До того ж домашню ковбасу можна нав’язати про запас і заморозити, використовувати такі ковбаски для смаження, запікання, гриля, смаження на відкритому вогні або просто відварити, як ви це робите з пельменями.

Секрети й тонкощі приготування домашніх ковбас

  1. Висушені солоні кишки краще перед використанням замочити у воді на годину або два.
  2. Для набивання натуральних кишок при виробництві домашньої ковбаси можна використовувати спеціальну насадку для м’ясорубки і саму м’ясорубку, якщо такий насадки у вас немає, можна скористатися пластиковою пляшкою. У пляшки зрізається верхня частина з шийкою, на саме горлечко натягується кінець кишки, для надійності прив’язується ниткою.

З іншого боку починаємо наповнювати зрізану частину пляшки фаршем, проштовхуючи фарш до шийки. Таким чином, можна наповнити всі домашні ковбаски без спеціальних пристосувань.

  • Робити ковбаски довжиною 10-15 см, потім перев’язати їх ниткою або зробити з самої кишки вузол. Це потрібно для того, якщо під час приготування лопається одна з домашніх ковбасок або сардельок, то інші залишаються цілими їх соковитість зберігається.
  • Чи не намагатися набивати ковбаски дуже щільно, це відбивається на їх цілісності при приготуванні
  • Дуже важливо не запускати в кишки повітря, коли ви їх наповнюєте фаршем. Тоді ваші домашні ковбаски не луснути, коли ви їх будете готувати.
  • Для надійності готові ковбаски проткнути в декількох місцях товстої голкою або зубочисткою, щоб зайве повітря і волога через них вийшли, коли ковбаса буде готуватися.
  • Якщо ковбасу ви будете запікати в духовці, то їх краще змастити олією, тоді досягнете красивою рум’яної скоринки.
  • Ще один важливий пункт! Якщо ви робите вдома домашню ковбасу в перший раз, приготуйте для початку маленьку порцію.
  • Освоївши весь принцип і технологію приготування домашніх ковбасок, переходите на великий об’єм. Таку ковбасу дуже зручно наробити заздалегідь і зберігати в морозилці в сирому вигляді, а потім кинути її в киплячу воду або на сковорідку. Готуються домашні ковбаски дуже швидко, а з’їдаються ще швидше!

    Рецепти домашньої ковбаси та купат

    різноманітні, тут головне — ваше бажання, щоб освоїти цей напрямок і спробувати побалувати себе і своїх близьких смачною домашньою ковбаскою, яку готували наші предки. Можна приготувати домашню ковбасу варену, запечену або сиру для в’ялення, використовувати в її приготуванні будь-яке м’ясо: свинину, баранину, яловичину, конину, курку, індичку, а в якості добавок використовувати маслини, сир, гриби, солодкий перець. Запропоную вам кілька рецептів, ніж начинити кишки при приготуванні домашньої ковбаси, буду дуже вдячна, якщо ви додасте свої варіанти цієї страви в коментарях або за формою зворотного зв’язку.

    З радістю опублікую їх у цьому ж пості.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!