Як правильно зварити рис для суші.

Як правильно зварити рис для суші.

Як правильно зварити рис для суші.

що потрібно:

250 г японського рису

3 ст. л. японського рисового оцту

2,5 ст. л. цукру

2 ч. Л. солі

крок 1

Висипати рис у велику миску і ретельно промити, кілька разів змінивши воду. Остання вода повинна бути абсолютно прозорою.

крок 2

Відкинути рис на друшляк і залишити на 1 годину.

Цього часу цілком достатньо, щоб підготувати всі інші інгредієнти для суші та ролів.

крок 3

Перекласти рис у велику каструлю, влити 500 мл води. Закрити кришкою і на сильному вогні довести до кипіння. Варити 5 хв. Зменшити вогонь і варити під кришкою, поки вся вода не вбереться.

Зняти з вогню і залишити під кришкою на 15 хв.

Японці при варінні додають комбу – сушену буру водорость, що надає рису своєрідний аромат. Але це не є обов’язковою умовою підготовки рису для суші.

крок 4

У невеликої ємності розчинити в рисовому оцті цукор і сіль. Перекласти рис у велику неглибоку миску. Полити оцтової заправкою.

крок 5

За допомогою дерев’яної лопатки ввести заправку в рис, одночасно розбиваючи грудки.

крок 6

Коли рис охолоне до температури тіла, з нього можна готувати суші. Перш за все, треба зробити оцтовий розчин для рук. Для цього треба 4 ст. л. японського оцту розчинити в 250 мл води. Потім опустити руку в розчин і взяти в долоню жменю вареного рису.

Злегка стиснути, формуючи рисову "котлетку".

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!