Гарнір з гарбуза

Гарнір з гарбуза

Гарнір з гарбуза

Рецепт з жовтневого номера EssenTrinken, дуже вдалий номер виявився.

Запечена маринована гарбуз

1 невелика гарбуз (близько 700 г) найкраще сорти "Хоккайдо"

1 гілочка розмарину

1 зубок часнику

100 мл свіжого апельсинового соку

80 мл оливкової олії

сіль, чорний мелений перець, пластівці червоного гострого перцю

Обдерти листя з розмарину і дрібно порізати, часник почистити і порізати дрібними кубиками. Додати в апельсиновий сік, добре посолити, поперчити, додати пластівці сушеного гострого перцю (я так добре додала, хорошу таку щіпку). Додати оливкове масло і добре перемішати.

Гарбуз розрізати навпіл, вийняти насіння. Якщо це "Хоккайдо", Шкурку чистити не треба, вона м’яка і їстівна. Якщо інший сорт — очистити. Порізати тонкими скибочками.

Викласти у форму, залити маринадом і залишити мінімум на 1 годину. Періодично перемішувати.

Нагріти духовку до 180С, гарбуз разом з маринадом викласти на деко одним шаром і запікати близько 25 хвилин.

До цього гарніру зробила свинні медальйони з беконом.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!