Фото рецепт торта Прага

Фото рецепт торта Прага

Фото рецепт торта Прага

Так, свого часу це був великий торт! Він був придуманий в ресторанеПрага на Арбаті, тим же кондитером, який придумав торт Птічьемолоко. Черги за цими тортами стояли довгі, а торти були -вкусние. Хоча, треба зауважити, я особисто їх не любила. Прагу за шоколадність, а Пташине молоко за нудотність. Але час минає, і розумієш, що у порівнянні з тим, що зараз на прилавках, це були воістину шедеври смаку!

Дивно, якою майстерністю треба було мати, щоб створювати подібне адже треба було стандартизувати виробництво, не кажучи вже про бажаний режимах економії та санітарії. Саме тому креми тих часів часто містять згущене молоко, і думаю, деякі скептично поставляться до них Втім, я печу торти виключно заради смаку, а конкретно цей ще й заради забутого смаку! Смаку, який пам’ятає мій чоловік і мої друзі.

А тому пропоную відставити снобізм і спекти тортик дійсно смачний!

Для бісквіта буде потрібно 6 білків, 6 жовтків, 150г цукру, 115г борошна і 25г какао-порошку, 40г вершкового масла.

Жовтки збити з половиною цукру в пишний дуже світлий крем.

Білки збити до щільності.

Додати цукор і збивати ще до такого стану.

Змішати білки і жовтки.

Всипати борошно, просіяне з какао, перемішати, роблячи ложкою руху від краю до середини, ретельно, але обережно.

Влити по краю 40г розтопленого масла, остудженого до т-ри 28-30С, перемішати.

Готову масу вилити в змащену маслом і посипану борошном форму (23см).

Пекти при 200С півгодини. Дати вистоятися на решітці не менше 8 годин.

Оскільки виникли питання, уточнюю: іспекшійся бісквіт остудити у формі хвилин 5, потім перевернути на грати і залишити на 8 або більше годин в звичайному приміщенні (на кухні). Решітка необхідна, щоб дно у бісквіта НЕ отмокла.

Для крему нам потрібно 1 жовток, 20г води і 120г згущеного молока це все для сиропу, а також 200г масла, пакетик ванільного цукру і 10г какао.

Ви напевно, помічали, що якщо жовтки посипати цукром і залишити (Не збиваючи), вони згорнуться. Це явище схоже на те, як діє цукор на фрукти, витягаючи вологу. Якщо змішати жовтки зі згущеним молоком, відбудеться те ж саме.

Хитрий кондитер придумав спочатку змішати жовток з рівним кол-вом води, а потім вже додавати згущене молоко.

Потім суміш ставимо на тихий вогонь і варимо, як англійська крем, домагаючись згущення. Якщо боїтеся використовуйте водяну баню. Уварений сироп додаємо в попередньо збите з ванільним цукром масло.

Додавати треба потроху, щоразу збиваючи.

В кінці збивання додати какао.

Бісквіт розрізати на три пласта і прошарувати кремом.

Обмазати зовні торт мармеладом (55г), охолодити.

Знову ж таки, уточнюю: під мармеладом мається на увазі густа паста з цукру і фруктів, яка називатиметься може по-різному, скажімо, джемом або повидлом, але сутність одна вона повинна мазати, бути однорідною і застигати після деякого перебування на повітрі. особливо добре цим вимогам відповідають продукти з абрикоса.

Залити шоколадною помадою. Шоколадну помаду зварити в домашніх умовах непросто, і тому я використовую звичайну глазур, для якої треба розтопити по 60г шоколаду і вершкового масла в свч або на водяній бані, полити торт. Для торта досить 120г глазурі, але оскільки частина буде стікати, робіть з запасом.

Готово! Ну що? Згадали?

Зовсім недавно в світ вийшла дивовижна книга Ірина Чадеева Пироги і дещо ще

Ось що Ірина сама пише про свою книгу:

Етукнігу я вирішила написати, коли зрозуміла, що на світі существуетмножество людей, які не знають, як спекти пиріг. На жаль, битуетмненіе, що випічка це довго, складно, та й взагалі, невідомо, чтополучітся. Смію вас запевнити вийде! І не так, як в магазині, агораздо смачніше. Вдома ми можемо дозволити собі зробити все пособственному смаку: вибрати гарне масло, кращі ягоди і фрукти, зменшити кількість цукру Домашня випічка зовсім не схожа напокупную і тим особливо гарна. Навіть підгорів краєчок пирога ілікекса, не надто рівна форма або тріщинка тільки додають шармаізделіям власного приготування.

Так що печіть із задоволенням, небойтесь, а мої рецепти допоможуть вам освоїти різні види випічки іпродолжіть власні вдалі експерименти.

Серед рецептів Ірини на нашому сайті представлені:

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!