Дуже тонкі ніжні млинці на молоці

Дуже тонкі ніжні млинці на молоці

Дуже тонкі ніжні млинці на молоці

Категорія: Гарячі страви і гарніри

Для приготування різних фаршированих млинців: конвертиков, трубочок, вузлики, мішечків, потрібно основа — самі млинці. Вони повинні бути дуже тонкими, еластичними і без дірочок.

Рецептів приготування млинців на молоці багато. У кожної господині є свої улюблені рецепти млинців і оладок. Тонкі млинці з різноманітними начинками годяться і для святкового столу і для повсякденного харчування.

А ще їх дуже люблять діти.

Ось ще один дуже хороший рецепт млинців, зручних для фарширування м’ясом, сиром, грибами.

Інгредієнти:

  • Молоко 500 мл
  • Борошно 4 столові ложки з великою гіркою (

150 г)

  • Крохмаль- 4 столові ложки (

    100 г)

  • Яйця 4 штуки
  • Рослинне або розтоплене вершкове масло 2 столові ложки
  • Цукор 1-2 столові ложки (або за смаком)
  • Сіль — 0,5 ч. Ложки
  • Послідовність приготування тонких млинців з крохмалем на молоці

    • Для приготування тіста змішайте борошно, крохмаль, сіль і цукор. Додайте до сухої суміші яйця, розмішайте. Поступово влийте, постійно розмішуючи, тепле молоко.
    • Ретельно вимішайте тісто, щоб позбутися від грудок.

    Якщо вам не вдалося їх позбутися повністю, процідіть суміш через сито.

  • Додайте рослинне або розтоплене вершкове масло.
  • Ще раз все гарненько розмішайте.
  • В результаті у вас повинно вийти досить рідке тісто. Дайте йому настоятися протягом 30 хвилин. Це дозволить набрякнути клейковиною борошна і ваші млинці будуть більш еластичними, що не будуть рватися при випічці.

  • Змастіть сковорідку маслом тільки для випічки першого млинця.
  • Всі інші на сухій сковороді.

    Ось ще деякі корисні поради з приготування тіста з молока, борошна і крохмалю та випікання тонких млинців:

    • Якщо тісто містить крохмаль, яка не розчиняється ні в молоці, ні у воді, то воно постійно прагне расслоиться, крохмаль осідає на дно. Тісто потрібно обов’язково помішувати. Бажано робити це перед кожним черговим набором тесту в ополоник.
  • Тісто для тонких млинців досить рідке. Воно більше нагадує воду, ніж тісто. Не намагайтеся зробити його густіше, додаючи борошно або крохмаль.
  • У цьому рецепті не потрібно стежити за консистенцією тесту, потрібно просто взяти всього стільки, скільки написано в рецепті.

  • При смаженні млинчиків дуже важливо правильно підібрати температурний режим. Млинці повинні смажитися досить швидко. Якщо млинець смажиться занадто довго, збільште накал плити.
  • Якщо у вас немає достатнього досвіду смаження млинців, почніть з пательні меншого діаметру т.к. чим більше діаметр сковороди, тим більш явними стають можливі проблеми.
  • Рецепт супер тонких млинців на молоці розрахований на приготування саме тонких млинців. Якщо ви будете наливати занадто багато тесту на сковорідку, то, найімовірніше, вам буде важко перевернути такий млинець, що не порвавши його, і він буде занадто довго пектися. Вам потрібно налити тесту стільки, щоб воно покрило дно сковорідки тонким шаром.
  • Тісто з додаванням крохмалю менш «щільне» і при випічці легше рветься, ніж звичайне тісто для млинців, тому важливо, щоб млинець досить запікся з одного боку і тільки потім перевернути його на іншу сторону.
  • Оскільки млинці з тіста з крохмалем мають більш легку структуру і легше рвуться при випіканні, перевертати їх потрібно з більшою ретельністю, ніж млинці зі звичайного тесту.
  • Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!