Дорада запечена в духовці з лимоном і чебрецем

Дорада запечена в духовці з лимоном і чебрецем

Дорада запечена в духовці з лимоном і чебрецем

Приготування доради

Спочатку рибку потрібно очистити. В одному рецепті я вже писала, як обробити дораду, тільки в цьому випадку нам не потрібно вирізати філе, достатньо просто очистити луску, видалити нутрощі і зябра.

З лимона зняти цедру, вичавити сік.

Тушку гарненько вимити, обсушити, зробити з боків неглибокі надрізи і натерти сіллю і перцем зовні і зсередини, скропити лимонним соком. Всередину черевця покласти гілочки чебрецю, зовні посипати лимонною цедрою.

Духовку розігріти до 180С. Відрізати шматок фольги потрібного розміру, покласти на неї залишилися гілочки чебрецю і загорнути рибу і запекти в духовці протягом 25-30 хвилин.

Я зазвичай запікаю дораду у фользі. щоб зберегти рибу соковитою, а коли вона майже готова, знімаю алюмінієву одежину, щоб шкіра перетворилася на хрустку скоринку. З таким же успіхом рибу можна приготувати на відкритому вогні, на решітці мангалу або гриля, тоді блюдо придбає божественний аромат димку.

Подавати дораду, запечену у фользі. гарячою. Хоча, якщо приготувати побільше рибок, вони прекрасні і в холодному вигляді, коли мяско стає більш щільним.

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!