Чим корисний березовий сік. Як заготовити березовий сік

Чим корисний березовий сік. Як заготовити березовий сік

Чим корисний березовий сік. Як заготовити березовий сік

Що ж медицина може сказати про березовий сік? Так, березовий сік споконвічно Руський. Інша справа, що в дохристиянської язичницької Русі береза ​​була священним деревом. Тому це дерево і не брали, не вживали тому, що не можна було священне дерево дірявитимуть і псувати.

І береза ​​була в медицині завжди досить активно використовуваної. Але тільки листя, бруньки і кора. А якщо саме про сік говорити, це ж фактично тваринна волога оного дерева. Але в основному тут мікроелементи і цукру.

Притому цукрів реально велика кількість в натуральному, сьогоденні березовому соці.

Адже це — то чим берізка харчується для зростання, і воно йому потрібно саме навесні коли починається розпускання бруньок і листя.

Користь березового соку

Ну а з точки зору користі березового соку для здоров’я. що міститься в ньому? Чим корисний березовий сік? Це калій і це магній.

Калій є справжнім антагоністом натрію. Для людини є багато корисних речей: зниження артеріального тиску, зниження набряків і ще більш серйозне особливо в поєднанні з магнієм, не дає можливості калій збільшуватися резорбції кістки, тобто руйнування кістки.

Давайте, щоб краще орієнтуватися порівняємо березовий сік з іншими, наприклад апельсиновим і яблучним. І дізнаємося, де ж міститься більше калію.

  1. Ну, логічно припустити, що раз ми говоримо про березовому соці, і він у нас герой статті то ми його навряд чи б опустили нижче першого місця. І в ньому вміст калію приблизно 240 міліграм на літр.
  2. Апельсиновий сік сильно відстає — 150 мг на літр.
  • Яблучний сік. 120 мг на літр. Як бачимо обидва вони за вмістом калію не особливо відрізняються.
  • Напевно, ви здивуєтеся, але березовий натуральний сік може допомогти боротися з холестерином. Остільки оскільки там існує такий фітоелементи, називається сапонін і дослідження сапоніну не тільки в березовому соці, але і в інших продуктах рослинних показало, що сапонін дає можливість не всмоктуватися холестерину. Ось такі корисні властивості у березового соку.

    Тобто ми отримуємо хороші кістки, знижений тиск і менше холестерину. Що цікаво, хоча березовий сік як уже говорили, вважається споконвічно руським продуктом, але дослідження в Росии особливо на цю тему не ведуться, а дослідження ведуться в Канаді, де береза ​​теж вважається мало не національним деревом.

    Вважається, що натрій або сіль затримують рідину в організмі. Натрій накопичується в стінках судин, робить їх набряклими, жорсткими. Нібито сіль з великою силою «притягує» воду, що вона при першій можливості прямує в бік солі, обсяг циркулюючої крові підвищується, судини набрякають, тиск буквально йде вгору.

    Так ось калій який є в березовому соці витісняє натрій. Натрій виводиться, захоплює за собою воду, у людини сечогінний ефект, тиск знижується. Тому це досить хороша якість березового соку.

    Як вибрати березовий сік?

    Якщо ви купуєте його, то беріть тільки в скляних банках. Скляна пляшка дає нам кращий вигляд, кращу якість і кращу консервацію. Адже весь сік він стерилізований або пастеризований. Тому, що це вода, цукру і мікроелементи.

    Відповідно якщо продукт з цукром непастеризованого або стерилізувати, то це чудова середовище для бродіння, для різних мікроорганізмів.

    Зберігання та консервація березового соку?

    Якщо сік пастеризований або стерилізований і герметично закритий, то він може довго зберігатися при кімнатній температурі. Відкритим більше двох діб, цей продукт зберігати не можна — він буде бродити. І відповідно тоді його зберігають у холодильнику, але знову, не більше пари днів.

    Але заготовку березового соку можна проводити і самому, виконуючи консервацію березового соку в домашніх умовах. Тому в закритому вигляді зберігайте, де хочете. Але якщо відкритий, то в холодильнику, але не довго.

    Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!