Безе (меренги) Рецепт для духовки

Безе (меренги) Рецепт для духовки

Безе (меренги) Рецепт для духовки

Безе — Це солодкий десерт з мінімальним набором інгредієнтів, який готується легко, швидко, а результат завжди відмінний. Його можна вживати як тістечка, робити смачні торти, додавати в десерти — це дуже смачно. От сьогодні ми і будемо готувати дуже смачне безе ще тому, що від Великодніх пасок залишилося багато яєчних білків. Вирішено було приготувати ці солодкі, хрусткі тістечка, які відмінно підійдуть до чаю. Солодко і смачно, розлітаються вони за лічені секунди.

Люблять їх і дорослі ласуни і маленькі діти, а також вони з радістю беруть участь в самому приготуванні безе. Це і розвиває дітей і прищеплює їм любов до кухні, що важливо в подальшому.

Як приготувати безе — меренги:

Охолоджені яєчні білки міксером збити в міцну піну, продовжуючи збивати всипати тонкою цівкою цукор. Цукор краще брати дуже невеликий або замінити півсклянки цукру на півсклянки цукрової пудри.

Посуд та віночки міксера повинні бути чистими і сухими!

Добре збиті білки з цукром повинні стійко тримати форму і не стікати з віночка.

Білкова маса повинна бути дуже щільною, я збивала близько 10 хвилин.

Деко змастити маслом і за допомогою ложки або кондитерського шприца викласти безе.

Я викладала ложкою. Форма меренги вийшла не такою гарною, як з кондитерського шприца, але на смак це ніяк не вплинуло.

Поставити деко з безе в духовку. Сушити безе   при температурі 100 градусів, протягом 1-1,5 годин. Час приготування залежить від розміру безе.

Добре висушені тістечка безе повинні легко зніматися з дека. Також тістечко має бути легке, повітряне та хрустке.

Приємного апетиту.

Для перегляду пропоную вам ще відеоролик нашої кулінарочкі Анюти.

Торт — безе "Графські руїни"

Сподобалася стаття? Поділися нею з друзями!